Hirdetés

Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    válasz Sub-ZeRo #48027 üzenetére

    Az a baj, hogy szerintem elbeszélünk egymás mellett:

    Azt már csináltam én is, hogy az AHCI módban telepített W7-nél reg módosítás után RAID módra állítottam a SATA vezérlőt, majd feltoltam az Intel vezérlőjét, és hibátlanul működött a rendszer. Ez ahhoz kellett, hogy használatba tudjam venni az Intel Smart Response Recnology-t vagyis betoltam egy SSD-t gyorsítónak a rendszer winyó mellé.

    Sajnos vagy az SSD nem alkalmas erre a technologiára amit vettem vagy a rendszer kiforratlan még, mindenesetre miután többször előfordult, hogy egy sima ujraindítás után a windows nekiállt az indexeket javítani vagy 10 percen keresztül, ráadásul eltünt néhány fájlom is a telepített rendszerről (jellemzően megjahtó dll-ek) úgy döntöttem felhagyok a rendszer ilyetén gyorsításával.

    Meg kell jegyeznem egyébként, hogy tényleg gyors volt a rendszer mint állat, de sajnos....

    Ezt a döntésemet megelőzően persze feltettem a rendszert RAID módban, is és úgy használtam egy pár hétig, csak miután jöttek a fájl vesztések szétbontottam a gyorsító tömböt, és kivettem az SSD-t (most vizsgálat alatt vana szervízben, hogy hibás-e), majd így kezdtem el használni a rendszert. Működik is, bár a fájlvesztések miatt csinálnom kellett egy rendszer visszaállítást ami persze már hibátlan állapotba hozta a rendszert, legfeljebb azt veszem észre, hogy mintha lassabban indulna mint kellene.

    Most azért akartam, illetve akarok ujratelepítés nélkül átállni AHCI módba, mert egy külön winyóra OS X Leopard-ot akarok tenni, és az OS X nem látja a SATA rendszerben lévő HDD-ket csak akkor, ha AHCI módban megy a rendszer.

    Szóval a lényeg, ha a RAID módba telepített rendszert AHCI módban akarom elindítani, ugyanolyan kék képernyős ujraindulás a válasz, mint amikor IDE módból AHCI módra váltunk át. A registry-ben hibába írtam át az értékeket, nem hozott semmi változást.
    Tehát az IDE-AHCI-RAID átállítás megy, de visszafelé sajna nem tudom mit kellene átírni, hogy jó legyen.

Aktív témák