Hirdetés

Aktív témák

  • poirot

    senior tag

    A tapasztalataimat szeretném megosztani a windows 7-el kapcsolatban;

    A múltkor itt kértem segítséget FTP server-rel kapcsolatban, vagyis mikor könyvtárakat-file-okat tudok megosztani másokkal a NET-en keresztül. Nos, megoldodott a problémám, méghozzá a kedvenc, ős-kőkorszaki Cesar FTP serveremmel ( innen letölthetö, freeware: http://www.aclogic.com/ )

    Annyit kellett tennem, hogy feltelepítése után engedélyeztem a server.exe file kilépését a NET-re (windows tűzfal), majd az ikonjára jobb egérgombbal a tulajdonságoknál beállítottam a kompatibilitás fülnél az windows X SP 3 üzemmódot, illetve kipipáltam a képi témák letiltását, és futtatás rendszegazda mód elé szintén pipát raktam.

    Az IP cimemet, (amely sajnos mindenesetben változik nálam, ha újraindítom a gépet), innen kértem le:
    http://www.whatismyip.com/

    Abban az esetben ha proba nevű felhasználót választunk titok jelszóval, saját magunk is leellenőrizhetjük a böngészőnkben, hogy sikeres volt minden. (a proba nevű felhasználónak engedélyezünk egy könyvtárunkat a programban)

    A böngészőnkben az alábbi módon ellenőrizhetjük:

    ftp://proba:titok@91.23.65.110/

    Ha minden jól csináltunk láthatjuk a megosztott könyvtárunkat, és más is elérheti.

    -------------------------------------------------------------------------------------

    A másik; a múltkor acronis image file-ból újraraktam a windows 7-et, viszont nem bootolt be, de kérte a telepítő lemezt és elég részletesen leírta, hogy melyik opciot válasszam. Valószinűleg a boot szektort nem jól látta, de az utasításokat végrehajtva, nagyon szépen kijavította a hibát, és bebootolt.

Aktív témák