Hirdetés

Aktív témák

  • Colos1

    őstag

    válasz moonman #5996 üzenetére

    "a superfetch kicsit más téma, Vistán valóban képes volt kicsit belassítani boot után közvetlenül, de Win7-nél alaposan átírták, egyáltalán nem fogja a gépet, ez is csak háttérben tölt, tehát a user által végzett munkánál semmiképp nem kerül előrébb."

    Ezt meg tudom erősíteni, lejjebb (vagy feljebb, kinek hogy van beállítva) írtam, hogy figyeltem a superfetchet, kb 5 perccel a boot után indul, és "háttér" prioritással fut. Ha közben elindítom mondjuk a skype -ot, arra az időre a 100%-os HDD kihasználtság megszakad - megszakítja a prefetchelést -, megnyílik a progi, majd folytatja az előtöltést.

    Bár néhány dolgot betölt indításkor is, de ez olyasmi lehet, mint ami az XP -nél volt, hogy van boot- és alkalmazás prefetch. Boot prefetch alatt a rendszerindítás alatti, és ha jól emlékszem az indulás után 1 percen belül induló folyamatok, programok voltak betöltve, míg az alkalmazásprefetch az 1 perc utáni progik voltak. Ezért XP-nél - a gyors induláshoz - nem kikapcsolni kellett a prefetchet, hanem beállítani, hogy csak boot prefetch legyen. Ez lehet hogy működne win7-en is, mert a registry ezen része majdnem megegyezik, de még nem próbáltam ki, mert a fentiek miatt feleslegesnek tartom.

    Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...

Aktív témák