Hirdetés

Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz #40553216 #5992 üzenetére

    Hali!

    Egyetértünk abban, hogy átlagos sebességű HDD esetében el kell dönteni, hogy mi a fontosabb, a gyors boot, vagy hogy utána gyorsabban induljanak a programok, kevesebbet használva a HDD-t. Nyilván ez esetben az utóbbi az egyértelmű. Az indexelés megint más kérdés, mert igazából ha nem "használod" a Windows Search szolgáltatását, akkor nincs is rá szükség, mert pl parancssorba úgyis tudom mit akarok futtatni, nem kell hogy megkeresse nekem a W7. Ezenkívül pont az indexelés "segített" a PDF-ben terjedő kártevőkkel megfertőzni a rendszert adott esetben(bár egyértelmű, hogy az Adobe cég sara ez a védelmi rés), mivel anélkül hogy megnyitottál volna egy PDF-t, megtette helyetted az indexelő a háttérben. :DDD (de mondom, ez az Adobe hibája teljesen)

    Gyors HDD-k esetében (és itt tényleg gyors HDD-ről beszélek, mint a Raptor, Velociraptor és volt szerencsém kipróbálni egy OCZ 200G SSD-t(ne keresd árlistán nem fogod megtalálni még), ami a Raptorokat is megeszi reggelire sebességben), szóval ilyen HDD esetén érdemes kipróbálni amit korábban írtam, mert gyakorlatban úgy tűnik hogy a prefetch/előtöltés mint ha "lassítaná" ezeket a HDD-ket... :K Nálam prefetch-el a power gomb megnyomása után 40-42 másodperc a boot idő, míg prefetch nélkül max 25 sec.

    Viszont írtam, hogy Windows Update után kapcsoltam ki a prefetch-et, mert valami megkergült, szűz W7 install után bekapcsolt prefetch-el gyorsabb a cucc, mint ahogy ez is lenne a normális.

    A W7-nek ez a legnagyobb gondja(és ez valóban gond), hogy nem tudta kinőni a gyerekbetegségét, azaz a Windows Update az ugyanúgy ahogy az XP és Vista esetében is, zsákbamacska, vagy "túléli" a gép vagy nem. Jó pár hibát fel tudnék sorolni, ami egyértelműen a WU után jön elő, és ezek közt a kékhalál is szerepel. :((

    g.gergo
    A Kaspersky IS 2010 736-os buildel vigyázni. Nem mindenkinek a gépén fog megfelelően futni, rengeteg bosszúságot okozhat. Jelenleg a piac legbugosabb terméke sajnos. Egy kis ízelítő, mit képes produkálni: [link]

    Bár kiadtak már több patch-et hozzá, számos hiba továbbra is fennáll.

    Fire.

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Aktív témák