Hirdetés

Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    válasz Fire/SOUL/CD #6275 üzenetére

    Szóval te azt mondod, hogy van egy partíció a HDD-n, meg egy nem particionált terület. Ha a nem particionált területre telepíted a W7-et, akkor akkor is létrejön a rejtett partíció,

    Csak a magam nevében, és a nálam lévő rendszer felépítésre alapozva mondhatom a tapasztalatom a rejtett 100 MB-os particióval kapcsolatban, amit tapasztaltam az elmúlt 1 évben.

    Nálam kezdetek óta a winyó elején van egy számomra biztonsági oprendszer, ami egy kisebb elsődleges, és aktívvá tett partición van. Jelenleg ezen XP van, ezen fut a particionáló programom, és ezen van beállítva a Norton Ghost. Ezt a rendszert használva tudom lementeni, visszaállítani a fő rendszert, ha valami gubanc lenne, és ha össze is omlik a rendszer (XP-esetén volt párszor) akkor innen elérem az összes adatom. Persze ha hardveresen meghibásodik ez a winyó, akkor gáz van, de még mindíg ott a külső winyóm, amire rendszeresen mentek minden fontos adatot, ami egyébként is mindíg másik winyón van mint a rendszerek.

    Tehát a lényeg az, hogy nálam a winyó elején egy aktív elsődleges rendszer partició, és mellette a W7-nek kijelölt terület, ami jelenleg elsődleges, de korábban, illetve a korábbi buildok alatt még logikai kiterjesztett partició volt. Sőt, hogy tovább menjek, az első bétákat még úgy tettem fel, hogy két XP volt a winyón, és csak a winyó végéről leszakított területre tettem fel próbaképp a sevent.

    Ezekben az esetekben nekem soha, egyik build sem hozta létre azt a bizonyos 100MB-os részt, ha úgy csináltam, ahogy fentebb írtam, vagyis csak töröltem a particiót, hogy üres legyen tutira, és utána csak kijelöltem a nem használt területet, hogy oda települjön a W7. Ettől függetlenül, másnál létrejöhet ezzel a módszerrel telepítve, ami esetleg összefügghet azzal, hogy van-e használatban olyan terület, ami elsődleges aktív, ahol rendszerindító fájlok vannak. (Az összes rendszerindító fájl, nekem az XP-t tartalmazó aktív rendszer partición van)

Aktív témák