Hirdetés

Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    válasz sityuka80 #6261 üzenetére

    Érdemes illetve kell-e feltenni kodek packkot?

    Erre okos választ nem kaphatsz! Ez a kérdés teljesen szubjektív, és erősen attól függ, ki mire, és hogyan használja a gépét. Nálad még az sem derül, ki hogy milyen géped van, arról meg említést sem teszel, hogy miért kérdezed.

    1. Ha van egy laptopod, amin az öledben, vagy az asztal előtt kuporogva szoktál néha filmet nézni, akkor felesleges a codec pack, van egy csomó belső kódeket használó lejátszó, és egyik job mint a másik.
    2. Ha laptopod van, de néha kiküldöd a videójelet egy külső megjelenítőre, és ott nézel filmet, a hangot pedig valami erősítőn keresztül küldöd a hangfalakra, akkor már érdemes lehet.
    3. Ha asztali géped van, és onnan streameled a média tartalmat a házimozi rendszer felé, és az egész multimédia tartalmat a házimozi rendszer előtt kényelmesen elhelyezkedve akarod irányítani, akkor kénytelen leszel codec packot használni.
    4. Ha mindegy milyen géped van, de nem csak nézed, hanem készíted is a filmeket mondjuk DVD, vagy BR, esetleg kamerával felvett anyagról, és nem csak mpeg, vagy wmv formátumot akarsz használni, megintcsak kénytelen leszel külső kódeket használni, és jobban jársz, ha ez esetben is codec packot teszel fel, és nem te vadászgatod össze mire van szükséged.

    Ezen a témán persze megint lehet jó sokat vitatkozni, és már volt is róla némi pengeváltás, úgyhogy a lényeg, hogy a kérdésedre csakis szubjektív választ kaphatsz. Jelen válasz az én szubjektív válaszom volt.

Aktív témák