Hirdetés

Aktív témák

  • band1103

    őstag

    válasz < CyberBob > #6579 üzenetére

    "ha nem a vga számol akkor ki."

    Pontosítalak. A VGA-n belül a GPU számol de azon belül az ATI-nál az erre elkülönített UDV egység melyből jelenleg a 2.2 a legfejlettebb. Bár sok képjavító eljárást ismer ezért sokkal szebb képet eredményez az ati vga használata, ellenben nem tagadható le az a tény hogy x264-ben kódolt H264-es tartalmaknál ez az UVD egység igencsak érzékeny az film ref_frames értékére. Ha megszabott keretekben marad ez az érték akkor persze nincs gond csak akkor van ha túl magas. Én sűrűn futottam bele ilyen filmekbe. Ellenben az nV-vel amelynek w7 alatt tök mindegy hogy mekkora ez az érték. Legszembetűnőbb az "x264_killa_sample.mkv" lejátszásánál a különbség.

    Most éppen a HD3200 (512MB) igp "alól" írok és már leteszteltem filmekre. A helyzet változatlan. A w7-es 9.12 driverrel sincs meg az a plusz amivel a HD tartalmak (gyengébbek kedvéért aláhúzva) lejátszásában utol tudná érni az ati az nV-t. Mintha nem használná a Compute Shadert a lejátszáshoz is. Pedig erősen elkélne. Driver hiányosság.
    És a legszembetűnőbb akkor lesz a hatás mikor olyan gyenge CPU-val nézünk 1080p-s filmeket mint az enyém és ekkor jön ki 3%-os terheltség miközben a C&Q miatt csupán 1000Mhz-en megy az nV karival ellenben az igp-vel.

    De ez nem ebbe a topikba való hanem a másikba amit linkeltem de ha már itt kérdezted meg...

    [ Szerkesztve ]

    "A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

Aktív témák