Hirdetés

Aktív témák

  • atesss

    addikt

    Üdv !
    Win7 és XP egymás mellé telepítéssel lenne a következő problémám:

    Még pár hete javasoltátok, hogy az XP telepítővel hozzam létre a particiókat, és azt telepítsem elöször, utána a Win7-et, majd utána a Linuxot.
    Így szeretném felosztani a 160GB-os Sata vinyómat (és úgy, hogy ebben a sorrendben legyen a fizikai elhelyezkedés is):
    - Win7 50GB
    - XP 25GB
    - Linux 20GB
    - Linux swap 2GB
    - Adat: maradék 45GB
    - tartalék (esetleg Mac OS, ha sikerült felrakni egy vinyóra a többivel) 15GB

    A telepítőhöz (floppyval, mert ugye XP-hez még csak azzal lehet...) hozzá is adtam a SIL3114 Sata kártyám driverét, létrehozom a particókat egymás után, majd rányomok a másodikra (D: , 25GB), hogy telepítse rá az XP-t, formázás NTFS, erre kiírja, hogy formázás: 49999MB.
    Kiderült, hogy az első particiót le kell formáznia először, és gondolom arra rakja a rendszerindításhoz szükséges dolgokat.
    Erre gondoltam trükközök egyet, töröltem az első particiót (amire a Win7 menne), "nem particionált terület" maradt. De ez után sem megy, mert "A telepítő nem talált a Windows XP-vel kompatibilis particiót".
    Próbáltam azt is, hogy kitörlöm az első, és a második particiót is, és újra létrehozom a másodikat (amire menne az XP), így az lett a C: betüjelű, de így is ugyanezt írta ki.

    Ha az XP a másik, Win7-es particióra rakná az indítófájljait, az azért lenne gond, mert ha pl. újra akarom telepíteni a Win7-et, és formázom a particióját, akkor utána nem fog elindulni az XP...
    Korábban javítottam fixmbr meg hasonló parancsokkal így XP-t, de most inkább kihagynám.
    Vannak ilyenek, hogy elsődleges, logikai, stb. particiók, régen még tudtam is nagyjából melyik mit jelent; valami ilyesmi lehet gondolom a hiba hátterében.

    Szóval mi lehet a megoldás, hogy az XP csak a saját particójára rakja az inditófájljait ?

Aktív témák