Hirdetés

Aktív témák

  • atesss

    addikt

    válasz Sub-ZeRo #7304 üzenetére

    Az XP telepítése után ha formázom az első particiót, amire rakta az indítófájljait, akkor utána nem fog elindulni az XP.
    Márpedig te ezt írtad.
    Vagy én értek félre valamit ? :F

    Hacsaknem a Win7 a telepítése közben felismeri, hogy van fent egy XP a másik partición, és újra létrehozza annak az XP-nek az indítófájljait.

    mikor csak oda rak fájlokat, ahol az xp van...
    Most te a Windows 7-ről beszélsz, hogy az hova rak fájlokat.
    De a problémát elöször is ott kell megoldani, hogy az XP a másik particióra (ahova késöbb majd egy Win7-et rakok, és annak az esetleg újratelepítésekor formázom azt az egész particiót) rakja az indítófájljait.

    De egyébként a fordított eset is problémás, mert ha az áll fent, akkor meg a Win7 indítófájljai vannak az XP particióján, ami egy XP újratelepítéskor okozná azt, hogy nem indul el többé a Win7-em.

    Úgyhogy asszem az a helyzet, hogy két rossz közül kell választanom.
    Melyik esetet könnyebb kijavítani, tehát az XP, vagy a Win7 bootolását lenne egyszerűbb helyreraknom, ha ez a helyzet ?

    Az viszont szerencse, hogy az XP boot.ini-jét tudom szerkeszteni, már ha a bootoláshoz szükséges egyéb fájlokkal nincs gond.
    Tehát ha csak a boot.ini-t rakja az XP telepítője az első particióra, akkor az akár nem is nagy gond, mert az MBR-t be tudja hozni a Win7 telepítője, és az a "Régebbi Windows verzió"-val majd "továbbadja a munkát" a második partición lévő boot.ini-nek.
    A Win7 "boot menüje" hogyan tartalmazza az (XP-s) boot.ini elérési útját ?
    Vagy nem jó ez az elképzelésem ?

Aktív témák