Hirdetés

Aktív témák

  • atesss

    addikt

    válasz Clemi #7353 üzenetére

    A félelmed egyébként jogos, tehát ha az XP után feltetted a W7-et és az XP-t ujratelepíted, vagy eltávolítod, a W7 bootolással bajban leszel. Viszont a jó hír az, hogy a W7 bootolása a telepítő lemezéről indított javító konzol segítségével tökéletesen helyrehozható, még akkor is, ha az XP teljesen eltűnik a lemezről.
    Akkor azt mondod, hogy a Win7 bootolását könnyebb helyrehozni, mint az XP-ét ?
    Mert akkor ha ez a "egy külön aktív particióra menjen az összes rendszer rendszerindító fájlja" dolog ezekszerint nem működik, akkor az lenne a legjobb megoldás, ha az XP particója lenne az aktív, és így arra mennének a Win7 boot-fájljai is. És ha ujratelepítem az XP-t, akkor utána majd helyrehozom a Win7 telepítőről a javítókonzollal a Win7 bootolását, ahogy írtad.

    És ez a 100MB-os particó mit csinál ?
    Ha jól sejtem ez az aktív partició, mivel (ha létezik, de még az sem világos mikor nem hozza ezt létre a Win7 telepítő magának) erről indul a Win7.
    De attólmég az XP indítófájljai nem kerülnek át ide.
    Tehát akkor ezekután hogyan tud az XP is bootolni továbbra is ?
    A Win7 boot menüje kijelöli, hogy honnan kell indulni az XP-nek ?
    Tehát a fájlok ugyan nem helyeződtek át (ahogy írtad nem is lehet áthelyezni), de a korábban az XP bootolására használt partició "aktivitása" megszűnik, így az aktívvá vált 100MB-oson lévő Win7 bootmenü "viszi tovább" az XP (vagy ha van mellette Win2000, másik XP, stb; minden ami még boot.ini-s) bootolását, ha a "Régebbi Windows változatok"-ra megyek a bootmenüben ?

Aktív témák