Hirdetés

Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    válasz atesss #7409 üzenetére

    Akkor ezekszerint a Win7 ilyenkor egy nem aktív particiról indulna Amit meg úgytudom nem lehet, tehát akkor gondolom a Win7 indítófájljai is az aktív particióra (amin egyébként az Xp már rajta van) kerülnek. Ez a partició formázásával elveszik.

    Talált süllyedt!

    De ilyen esetben pontosan mit kellene majd csinálnom a helyreállító konzolban ?

    Indítsd el, és megfogod látni. Tökre egyértelmű minden. :W

    No de akkor csak a boot.ini-t tudja átvenni, nem ? Tehát akkor az sem teljesen igaz, amit írtál az előbb, hogy a rendszerindító fájlok nem helyezhetőek át. Vagy itt csak másolás történik ?

    A boot.ini tartalmát veszi át! Nem mozgatja, nem másolja, csak átveszi a tartalmát és beépíti a saját indító menüjébe. Nyugodj bele, a rendszerindító fájlok nem helyezhetők át, mint ahogy a rendszert tartalmazó partició betűjele sem változtatható meg. Ha nem hiszed, próbáld ki, és soha többé nem fog a rendszered elindulni.

    És ebben az esetben az XP particiója lehet nem aktív is, ugye ?
    Mert a Win7 a saját indító menűjébe beépítve úgyis tudja, hogy honnan kell indítania az XP-t.

    A kettőnek semmi köze egymáshoz. Ha nincs aktív partició, akkor az XP nem fog elindulni és kész. Ha egy olyan rendszered van, amin már mondjuk fent van egy W7 ami korrekten működik, és utána teszed fel az XP-t egy nem aktív particióra, akkor az XP el fog indulni, viszont a korábban feltett újabb oprendszer nem fog látszani az indító menüben, mert az XP nem ismeri fel a nála újabb rendszereket. Ha egy W98-at, vagy egy W2000-et teszel fel az XP előtt, akkor szintén igaz, hogy az XP felmehet egy nem aktív particióra is, és ebben az esetben még a boot menü is jó lesz.
    Az aktív partició státusza viszont egyik esetben sem változtatható meg büntetlenül. Próbáld ki, ha nem hiszed, és rá fogsz döbbenni.

    Egyébként csak egy dolgot nem értek! Mi a fenéért nem kezdtél még bele? Korábban világosan leírtam, hogy hogyan csináld, és nem lesz semmi gáz, minden működni fog! :C

    Egyáltalán mi a fene az ami még visszatart? Ennyi idő alatt, már egy tucat telepítésen túl lennél, teli tapasztalatokkal, ahelyett, hogy rágod itt magad, és problémázol!
    :W

Aktív témák