Hirdetés

Aktív témák

  • Nightquest

    csendes tag

    Sziasztok!

    Igazából nem tudom azt se, hogy kb. mi okozza, de amióta pár napja feltettem XP helyére a 7-est, nagyon bántja a szemem a kép. Úgy tudnám megfogalmazni, hogy mintha minden szín túl erősen világítana, ami a legtöbbnél még okés, de egy fehér hátterű oldal vagy hasonló az kb. azonnal is rossz, de jó néhány perc után már nagyon rossz a szememnek. Szerintem ez szoftveres probléma kell legyen, de hogy azon belül...
    Windows 7 Ultimate x64 van fenn, Geforce 9800 GTX+ a videókártya, és próbáltam az utóbbi pár driverrel, nem számított. Igaz, az XP-n kicsit régebbi driver volt, de már nem emlékszem, melyik és nem tudom, azt próbáltam-e, de nem akarom kipróbálni az elmúlt egy év összesét csak úgy.
    Természetesen a monitoron és az NVidia vezérlőpulton próbáltam állítani a fényerőt, kontrasztot, gammát, színhőmérsékletet, meg ami még van, de még ha szürke is lesz a fehér, az is kellemetlen. Kicsit olyan érzés, mintha CRT-t néznék alacsony frekvencián.
    Nem tudom, ennyiből van-e sejtése valakinek, de ha esetleg más találkozott ezzel a gonddal, akkor örülnék a tapasztalatainak!
    Ja és bármit nézek, ilyen a kép, bár egy játéknál nem nagyon van sok fehér, szóval nehéz megmondani biztosra, de érzésre még ott is igaz ez.
    Még valami: előtte nem natív felbontáson volt a monitor, most igen, de felnagyítottam a dpi-t, és mindig volt olyan érzésem, hogy a nagy felbontások hathatnak rosszul, de talán nem ez van itt, csak azért inkább megemlítettem.

Aktív témák