Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hunork

    veterán

    Üdv mindenkinek!

    Szeretnék beszámolni a mai tapasztalatokról, és lesz majd 2 kérdésem is.
    Szóval, Win8 eredeti fent, minden rendben, minden szép.

    Mindenben törekszem a megbízhatóságra, eredetiségre, ezeket a programokat telepítettem fel:

    Ccleaner / Spybot S&D / RegCleaner (finn)
    Total Commander (mert megérdemlem :) , de muszáj, a Dos 6.22-ből rám ragadt, igaz, akkor NC volt...)
    BurnAware, AVS Cover Editor
    Photo Impression / Irfanview
    3Dmark 11 / Cinebench / Fraps /CPU és GPU-Z
    WinRar
    Office 2010 SP1
    VLC Player
    Alaplaphoz a Win8 illesztőprogramok
    NV Driver
    Steam / Origin / UPlay / Rockstar Sosial Club / GFWS Live
    És telepítés után Windows Update

    Kérem, minden rendben volt, de ezekre figyeltem fel, megosztom, hátha jó lesz másoknak:

    NV Driver csak úgy ment fel, hogy csak a monitoron volt kép. Előtte ugye megnéztem a klónozást, és úgy telepítettem fel, de akkor nem ment. 5 perc idegességet képzett, de végül all right.
    Alaplaphoz tartozó programok közül az XFastUsb progi csak úgy települt, és megy, ha a setup és az indító exe is utána Win7 kompatibilitási módban van.
    UPlay program, számomra megdöbbentően, szintén csak Win7 kompatibilitási módban fut, azaz, elindulni elindult, frissített is, de maguk a játékok már nem indultak el, csak a kompatibilitás beállítása után.

    Steam: semmi gond, csupán szinkronizálás, minden rendben volt.
    Rockstar: Max Payne 3 újra húzva lemezről (de csak felülírt, gyors volt), utána frisítés, és mindent megjegyzett, szintén piros pont.

    Origin: na, igen, a nagy kedvenc... :W Minden játéknál ott virított a Telepítés gomb, hiába volt útvonal, stb. ME3, NFS The Run azonban a fentebb írtak szerint csak "átolvasta" az adatokat, majd telepítette a DLC-ket és hamar magához tért. Azonban a BF3, Darkspore, MOH teljes telepítésen esett át, igaz, nem lemezről, hanem online, így legalább a legújabb verziók kerültek elő.

    A rendszer tehát kellemes, és gyors, bár nálam HDD-n azért nem kétszer annyira, mint egyesek mondják, de valóban fantasztikus lett.
    Viszont két anomália akadna. Ezt hagytam utoljára.

    1. Ma kétszer is belassult a rendszer...igaz, ment egy telepítés (Crysis Warhead, és lemezről), de ez nagyon fura volt, még Win7 esetében 1szer sem tapasztaltam ilyet. Még a Feladatkezelőre is kellett várni, nem keveset... A fiammal imént beszéltem, azt mondta semmi gond nem volt, mióta eljöttem otthonról, lehet, hogy a mai napi igen erős igénybevétel okozta...nem tudom...

    2. Ami 1etlen nem tetszős nekem, az az, hogy bekapcsolás után, ha asztalra váltok, és ott vannak ugye a régi mappák, feleségemnek, fiamnak főleg, akkor a bennük lévő ikonok iszonyat lassan veszik fel a normális kinézetüket. Ez azért furcsa, mert itt bent, egy E2180/2GB Ram gépen is gyorsabban jelennek meg a mappák tartalmai. Ez mitől lehet? Vagy a Win8 esetében is igaz, hogy 1-2 hét használat után megjegyzi a fontos dolgokat? (indexelő szolgáltatás...stb segítségével)

    Amúgy nagyon jó és szép, tényleg elismerésem a MS felé, TV-n pedig egész gyönyörű a rendszer. :K
    Egyelőre ennyi, ha van ötlet a két anomáliára, osszátok meg! :K

    "Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

Új hozzászólás Aktív témák