Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stewe780

    őstag

    Üdv mindenkinek!

    Egy ideje már figyelemmel kísérem a fórumot, leginkább azért, hogy valami bevezetési akcióról értesüljek, de eddig hiába. Gondoltam beruházok egy 8-asba, de ha már költségekbe bonyolódom, akkor nekem kell, hogy valami díszelegjen a polcon. Egyéni probléma tudom (nem nőttem még fel a digitális világhoz), de nekem kéne valami kézzelfogható termék, és eddig csak ilyen online vásárlási akciókról olvastam mindenütt. Pedig már nincs egy hét, a megjelenésig...

    Ami a felületet illeti (mert ez az egész w8 csak arról szól) én a konzervatív tábort erősítem. Nekem már a 7es start menüje sem jött be. Amikor nem abból a 4-5 progiból indítanák 1-et, amit bekínál, akkor egy kibaszott peep-show ba érkezem, és egy, a desktopom méretéhez képest rendkívül kis nézetben tudom a progikat/mappákat böngészni. A csúcs akkor van, amikor egy progi igen hosszú névvel bír, és vízszintesen is scrollozni kell, amit csak az egér pihentetésével lehet megoldani, mert ugye vízszintes scroll nincsen sehol...

    Ezek után azért én látok fantáziát ebben a teljes képernyős start menüben. Végül is ha ekkora a képernyő, miért ne az egészen keressek egy alkalmazás után, miért egy alulméretezett ablakban scrollozgatva az örökkévalóságig. Két dolgot hiányolok jelenleg:
    - ha jobbra viszem az egeret miért nem lehet automatikusan scrollozni a felületét? Rá kell menjek a scrollbárra, katt, és húz. Szörnyű, nem értem az okát. Ugye ez nem csak azért van, mert és virtualboxban néztem eddig? Mert akkor visszavonva.
    - miért nem lehet mappákat létrehozni? Akik nem tudnak/akarnak megbarátkozni a felülettel, a legtöbben a magas programszám esetén történő nehézkes használhatósággal indokolják. Na mármost akik eddig nem csak a tv-ket, és tamagocsikat kezeltek, azok megszokták, hogy az alkalmazásokat és az adatokat egyaránt mappába rendszerezzük. Ezen a felületen meg ilyet ugye nem lehet. Ennek sem értem az okát.

    A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.

Új hozzászólás Aktív témák