Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    Hali! Ide is bevágom, lehet a windows 8-al függ össze a dolog, eredetileg az "Azonnali notebookos kérdések" -hez írtam. Bosszant a dolog, de kezdek arra gondolni tán nem is hiba, hanem a windows 8 sajátossága. Egyébként szuper a w8, gyors, kis idő után megszokható. Szóval amit nem értek:

    "Hali!

    Egy nemrég windows 7-el vásárolt Lenovo G780-as gépre hivatalosan megvettem a 4500 ft-os Windows 8 frissítést. Furcsa dolgokat produkál a gép, de szerintem nem hardverhiba, tán egy BIOS frissítés kellene a Lenovótól....?
    Szóval windows 8 telepítés elején töröltem a windows 7-es partíciót, meg előtte a 200mb-ost is. A rejtett partícióhoz, amin a w7 telepítője van természetesen nem nyúltam. Létrehozott a telepítő egy 380 Mb-os partíciót az elején automatikusan, mondjuk engem nem zavar. Feltettem a windows 8-at, beállítottam, majd furcsa dolgokra lettem figyelmes. Nem lehet belépni a Biosba indulásnál, hiába nyomom az F2 gombot. A Lenovo gyári visszaállító programja sem indul, ezen nem csodálkozom, a w8 átírta a MBR-t. Viszont ha újraindítom a w8-at, akkor megjelenik a felirat, hogy F2 billentyűvel be lehet lépni a BIOS-ba, be is lehet lépni, viszont ilyen esetben a windows 8 bootolása kb háromszor annyi ideig tart.
    Az elmentett windows 7 lemezekről visszaraktam a windows 7-est, működött is a BIOS-ba belépés, mondom biztos a 200MB-os partíciót nem szabad piszkálni. Újraraktam a windows 8-at, nem bántottam a 200Mb-os részt. Ugyanaz a helyzet mint először, gép bekapcsolásakor nem lehet belépni a BIOS-ba, csak újraindításnál enged. Viszont újraindítás esetén elég nyögvenyelősen áll föl a rendszer, mondjuk így sem lassú, de sima bekapcsolás esetén 10-15 mp alatt föláll a rendszer.
    Most akkor itt valami hiba van, vagy már arra is gondoltam, hogy a gyors indulás miatt lehet hogy nem is egészen állítja le a gépet a w8, ezért keveredik meg a BIOS?"

Új hozzászólás Aktív témák