Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Windws 8 és ami mögötte van...

    A windows 8 ha tetszik, ha nem, az informatikai középkor csúcsa, társadalmi, gazdasági ls informatika evolúciós szempontból egyaránt.

    Miért is?

    A Microsoftnál okosan felismerték azt a tényt, hogy élni és élni hagyni,lehetnének ők mára az egyetlen és legjobb petróleumlámpa gyártók, ha a kis cégek már a neonnál tartanak, s amit a windows 7-es kapcsán letérdelésnek lehetett vélni a hardver és szoftvergyártók előtt, az mára világossá vált, hogy nagyon is okos üzletpolitika.
    /Lásd Apple, aki egy ikon miatt képes perre menni/

    Nem egyedül kell nekivágni egy fejlesztésnek, hanem közösen, de egyedül learatva a sikert.

    Mert bizony tény, hogy régebbi gépeken nem fog futni, de hiba úgy gondolni, hogy rákényszerítenek új eszközök vásárlására. A Windows 8 nem PC-re való hanem minden olyan eszközre, ami képes operációs rendszer futtatására.

    Végre nem a csilivili aero volt a lényeg, hanem a használhatóság.

    Használhatóság?

    Na ez az ami a legnagyobb vihart kavarta.Eltűnt a Startmenü, kaptunk egy érthetetlen csempe felületet és kiakadunk, hogy be kell jelentkeznünk a Microsoft fiókunkba.

    A legnagyobb ötlet és innovációs Nobel-díjra érdemes az amit a Microsoft tett.Nem tudom kit rúgtak ki a cégtől, de végre valahára, mintha meghallgattatott volna az a sok felhasználói fohász.

    Nem fogom kielemezni a rendszert, mert felesleges, a Vistával kezdődő és a 7-el folytatódó folyamat végeredménye a 8-as.Az előbbi a memória zabálással a 7-es a folytonos védelmi funkcióival ölte ki az emberből az ideget.

    Lehetne vitázni a vírusírtók hatékonyságáról, de az tény, hogy egy operációs rendszerre a legnagyobb veszélyt maga a felhasználó jelenti.Ki ne ismerné az UAC-t és vele karöltve a ThrustedInstallert, ami azon kívűl, hogy az előbbit egyszerűen automatikusan leokézza mindenki gondolkodás nélkül, az utóbbi meg kikerülhető, így csak azon felhasználók ellen nyújtott védelmet, akiknek a szembeforduló hüvelykujjuk megkülönbözteti ugyan a többi emlőstől, de max sms írásra képes használni azt.
    A Microsoft nem tehette meg, hogy elrejtse az operációs rendszer fájljait, még ha az fel is merült gondolati szinten, igy egyszerűen nincs Startmenü, és nagyvezírünket idézve "oszt jónapot", megszületett nekünk a csempe.

    Nem akarom minősíteni a rendszert, de értsük meg végre, mi a szándéka a Microsoftnak.

    Mit is akar az egyszeri felhasználó? Beleértve a nagymamát és a páros ujjú patásokat is..

    Bekapcsolni, de az úgy induljon, mint amikor a lámpát kapcsolom fel, msn, facebook, egy kis zene, elolvasni a leveleket és a híreket, és nézni animal pornót.

    Ezt a windows 8 alapból tudja, s ahogy a feleségem se érti mitől megy az autónk, mégis jól vezet évek óta, ugyanúgy itt is ez a szándék ismerhető fel.

    Nagyon sok laptopgyártó árulja úgy a termékét, / pl ASUS/ hogy azon az előre telepített oprendszer mellett van egy saját is, ami rögtön induló email olvasgató, böngésző és nem kell várni a gép teljes indulására.

    Tulajdonképpen a hülyéknek, a tudatlanoknak a gyerekeknek és öregeknek, s annak aki sosem látott még pc-t, / Győzike felkészül.. / készült ez a csempe, társadalmilag a legszélesebb rétegeknek.

    Nem titok, hogy ma amikor az autónkban több elektronikai eszköz van, mint anno Gagarin űrhajójában, neten nézünk filmet, utalunk pénzt és rendelünk kaját, az informatikai analfabétizmus nagyobb veszélyt jelent, mint az írni-olvasni nem tudás hajdanánt.

    Egy szoftvergyártó cég sem engedheti meg magának, hogy csak szűk réteget szolgáljon ki, de az informatika fejlődési üteme miatt mára lehetetlenné vált a felzárkóztatás.
    Emlékezzzünk csak a c64-re, vagy a /szerintem emiatt halálraítét/ Linuxra,
    a grafikus felület előtti világra.

    A csempe lehetővé teszi, hogy az átlagos felhasználásra szánt műveleteket elvégezhesse rajta bárki, nulla tudással, a piktogrammok felismerésével.
    Nem kell hozzá tudás, sőt, ha a metróból ki tudsz találni a felszínre akkor ez is menni fog,s mivel lassan a szövegértés hiánya mellett sokan már írni se tudnak, pizzás kézzel lehet tapicskolni a képernyőt, mint hülyegyerek az akvárium falát.
    Igenis felhasználóbarát az új oprendszer, és rengeteg olyan finomságot tartalmaz, amit majd csak belakva ismerünk meg igazán, vagy döbbenünk rá, hogy ismertük már a microsofti világon kívül is, de itt töményen rendelkezésünkre áll.

    Na nézzük csak, itt van nekünk ez a cloud technológia, ami ellen a legfőbb érv, hogy persze, majd a bizalmas adataimat és jelszavaimat tárolom felhőben, mi? hát mit akarnak ezek.Nos igen, az is hülye aki a scriptkiddie-k korában böngészőben tárolja a jelszavait ugyan, de a felhőtől meg fél, s csak halkan jegyzem meg, hogy a legtruecryptebb megoldás a mai napig még mindig a nagykockás spirál.
    A fiókos bejelentkezést arra kell használni, amire való, szinkronizálni, eszközeinket összekapcsolni, tárhelyet használni.

    Mondom a példát, hogy IQ-bajnokok is értsék.

    Amennyiben paranoiád oly mértékben elhatalmasodni látszik, hogy a kakukkos órából is kiveszed az elemet, ha meglátogatod lakásod legkisebb helyiségét, nehogy a szabadkőművesek megtudják milyen állagú végterméket okozott az előző nap elfogyasztott bébipapi, akkor használj helyi fiókot a belépésnél, illetve tiltsd le a felhőbe történő szinkronizálást a Gépházban.

    Viszont ha új jövevény érkezett a családodba és ebbéli örömödet megosztanád másokkal is, egyszerűen csak tedd közzé okostelefonodal, s láss csodát, a nagymami tőled akárhány fényévnyire a csempe képek ikonjára kattintva máris veled örülhet, pedig nem is ért hozzá, mert eddig papíralapú fényképalbumot használt, s képzeld, amikor bekapcsolod majd az asztali gépedet, azon is ott lesznek az örömszerő képek.

    Otthon az asztali gépeden belefogsz egy feladat elvégzésébe, legyen az munka vagy illegális letöltés, a metrón a tableteden folytathatod és a munkahelyi laptopodon be is tudod fejezni úgy, hogy a végeredmény az otthoni gépeden is meg lesz, pedig reggel óta nem is jártál otthon.
    Bármilyen eszközöd van és legyél bárhol, ez nem arról szól, hogy vegyél új eszközöket, hanem arról, hogy legyen bármilyen eszközöd, tudjad a 8-ast használni.
    Akinek ez sem elég és mégsem akarná a szinkronizálást a LiveCD-k kora is lejárt, a Windows2Go adta meg neki a kegyelemdöfést.
    A beépített programmal egyszerűen másolatot készíthetünk vele egy min 32 Gb-os hordozható eszközre és azt bármilyen pc-n bebootolhatjuk, nem ramba, nem lassan, nem lite verzsönben, hanem a saját rendszerünkként és persze vissza is szinkronizálhatjuk az elvégzett feladatokat a törzsgépünkre bárhol a világból.

    Tempo, mobilitás, egyszerűség, és valódi felhasználói szempontok figyelembevétele... mi ez ha nem a becsületrend kiskeresztje minimum? /aluminium/

    Persze warez userek nem ezt szoktuk meg, többször nyitjuk meg a regisztrációs adatbázist, mint a konyhai hűtőt és van aki a monitorra szálló légyre is az egérkurzort rántja rá.

    Nos nekünk az a feladatunk, hogy megoldjuk mindazt a problémát, amivel a 8-as küszködni látszik.

    Egyszerűen elfelejti az automatikusan induló programokat néha, de van, hogy olyat is indít amire semmi oka nem lenne, az explorer szalagsávja egy kalap sz@r, vagy működik vagy nem,/Clover alatt nem/ és persze itt is meg van a szokásos engedélyek engedély hátán már egy egyszerű Lomtárba helyezésnél is.
    7-es mellé telepítve hol a grafikus boot, hol a szokásos szövegelős jelenik meg, viszont az IE 10-t még gyakorlott ősrókááázók is messzemenőkig dícsérik.

    a 8-as nem egyszerűen gyors meg szép meg biztonságos, ezt az érvelést hagyjuk meg a facebookos monitornindzsák számára / nekik készült a csempe wazze/ hanem egy olyan ablak, amit most szélesre tártak.

    Miért középkor?

    Mert mi tudattalan nép csak pisloghatunk a window résén befelé, és csak a rajta nekünk kihajított koncon rágódunk, mikozben odabenn már készül a biometrikus művégtagok mintájára a fehérjealapú adatátvitel, ahol elektronikus úton a fejünkben történhet meg mindaz amihez ma még egér, billentyű vagy monitor kell és lőn az öröklét.
    Rohogtünk a scifi filmek videó telefonjain, ma mindenki használ msn-t, annyira elképzelhetetlen hát?
    Lehet az életünk csak egy álom, amit elektronok cikázása okoz az idegpályáinkon,mátrix a lét, mikozben a testünk csak egy folyadékkal telt tartályban csövekkel gépekhez kötve küzd az életbenmaradásért.

    Azt hiszem vissza kéne állnom a könnyű drogokra... :DD

Új hozzászólás Aktív témák