Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fleetcmd

    tag

    válasz #93794560 #19440 üzenetére

    Logikusan hangzik, amit mondotok az egyszerűsítéssel és az elbutulással kapcsolatban, de azért gondolj bele, hogy ez már lejátszódott néhányszor. Legutóbb amikor áttértünk a teljesen grafikusan telepíthető és használható operációs rendszerekre. Nem volt olyan nagyon régen. Akkor is attól féltünk, hogy elbutulnak a felhasználók. Azon lehet vitatkozni, hogy ez megtörtént-e vagy csak áttevődtek az érdeklődési szintjeik máshova, például onnan, hogy túrják a config.sys-t és autoexec.bat-ot, hogy több memóriájuk legyen, mert nem fut az Aladdin.
    Mindeközben a működési mechanizmus nem változott: ugyanúgy ott vannak a háttérben a környezeti változók, például a $PATH, aminek az állítgatása egy "előző generációs" embernek még alap és szükség esetén tudja, hol keresse, de egy Windowson/GUI-s Linuxon felnövő felhasználó már nem. Olyannyira, hogy nem is tudja, hogy létezik ilyen.
    Az a véleményem, hogy egészen addig, amíg megvan a választási lehetőségem a nekem megfelelő bonyolultsággal bíró programokat használni, addig nincs probléma. A lényeg a felhasználó szabadsága: tegyük csak oda a mindennapokat egyszerűsítő, szebbé tevő felületeket a user orra elé. De ha a usernek ez nem tetszik, vagy ugyan tetszik neki, csupán néha másra is szüksége van, akkor legyen rá lehetősége.

    --- Steam Controller + Steam Link // Logitech F310 játékvezérlők; Tel.: Nokia 5 (Android 8.1)

Új hozzászólás Aktív témák