Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rgeorge

    addikt

    "Érdekes" dolog történt most velem. Érdekes másoknak, nekem inkább tragikus... De leírom, hátha tanulságul szolgál valakinek.
    Szóval a notebookomban egy Samsung 830-as SSD szolgál Windows 7 64 bittel (az eredeti klónozva + több partíció adatokkal, virtuális gépekkel). Egy-két hónapja betettem az ODD helyére egy 500 GB-s HDD-t, majd arra feltettem a Windows 8 RTM-et próbaképpen. Minden jól is ment, de előfordult egyszer-kétszer, hogy boot fekete képernyővel megállt, vagy legalábbis megakadt, mert volt, hogy türelmesen vártam, és fél óra után mégiscsak elindult a Windows 7. De most kedden, amikor kikapcsoltam a fast boot-ot Windows 8-ban, nagy kék halállal indult, pontosabban újraindult a Windows 7, a helyreállítás után pedig történt a nagy galiba: szinte minden meghajtón lefutott a CHKDSK és egy rakat fájlt hibásnak talált és ugyan helyreállított, de a legtöbb használhatatlan lett (az egész vagy a nagy része csupa 0-k). Fizikai sérülésre utaló jel nincs (S.M.A.R.T, HD Sentinel). Egyedül a virtuális gépek partíciója maradt érintetlen, ott semmilyen hiba nem keletkezett. Pont pár nappal ez előtt mentettem egy csomó dolgot az SSD-ről a HDD-re, na ezzel se megyek semmire most, mert az a partíció szinte atomjaira esett, egy darab mappa maradt életben, a többi nyom nélkül eltűnt.
    Most aztán nagy dilemmában vagyok, mert mondjuk megy a Windows 7, de annak a partíciója is kapott rendesen, így valószínűleg újra kellene telepíteni, amire most nincs 1-2 napom. Jó lenne a Windows 8 is, de ott a virtuális gépekkel van kecmec, lévén a Windows 7-hez alapból annyi virtuális XP-t telepíthetek legálisan, amennyit akarok az XP Mode miatt, ez azonban Windows 8 alatt már nem megyen (hiába van ott Hyper-V és konvertálhatók a VM-ek, de a licensz ott már kötelező az XP-khez).
    Ami érdekes még, hogy a desktop pc-men is volt hasonló gond, de ott csak indításkori chkdsk történt hibák nélkül, és az is azután, hogy a fastboot-ot kikapcsoltam.

    [ Szerkesztve ]

    Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

Új hozzászólás Aktív témák