Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40553216

    törölt tag

    válasz #41133696 #20289 üzenetére

    "Hagyjuk már ezt a jajj az MS visszaél piaci fölényével sablon szöveget."
    Itt valóban hagyjuk. Csak röviden: nyilván azért indított az US Deparment of Justice az USA nevében és velük együtt még vagy 20 állam trösztellenes pert az MS ellen, aminek a végső döntése az volt, hogy az MS igenis megsértette a trösztellenes törvényeket, és emiatt fel kell darabolni az MS-t, mert nem élt vissza a piaci erőfölényével. Tegnap csak a Wikipédia cikkeket olvastam el, de abban is az volt, hogy eleve az állam kezdeményezett eljárást, még '91-ben. A Netscape-ügy szinte csak mellékszál volt, de semmiképp nem a kiváltó ok.
    A dokumentáció.
    Persze, föllebbezés volt, és sokak véleménye szerint csak a Clinton-Bush váltás miatt nem történt meg a darabolás.
    Nem mellékesen pedig úgy nézett ki a dolog, hogy a Netscape volt a legelterjedtebb böngésző, IE még halvány lila álom sem volt. Aztán lett beépített böngésző, ami aztán hirtelen nagyon elterjedt. Szinte semmi összefüggés nem volt.

    "Az egész böngészőválasztósdi az Operának köszönhető...A többieknek meg kikaparta a gesztenyét."
    Nem éppen. Az FF felfutása, sőt, fénykora, éppen hogy a választóképernyő előtti időre esett. De a 2010 február és 2011 május közötti esés, majd emelkedés erősen korrelál a cucc "technikai hiba miatt véletlenül kimaradt" állapotával.

    Speckó az FF messze jobb a helyesírás ellenőrzésben. ;]

    (#20293) nicu71
    Eleve nem vált át metro-ra, mert ha onnan indítod, ott is marad. Olyan meg még balesetből sincs, hogy desktopról metro-ra vált. Semmit nem kell beállítani ehhez. Vagy nálad volt ilyen?

Új hozzászólás Aktív témák