Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • beteg

    őstag

    válasz szürke #20891 üzenetére

    Az EULA a szentírás. És ezt még nagyon másképp értelmzeni sem lehet!
    Ez a Dobozos Windows 8 HU licence feltétele. Fontos, hogy az MS-től vett akciós Upgrade más lehet, még nem láttam, el kell olvasni!
    A lényege:
    „Frissítés után Ön minden jogát elveszíti az eredeti operációs rendszerre vonatkozóan” Vagyis az innentől megszünik létezni.
    „A szoftvert átviheti az Ön egy másik számítógépére.”
    Vagyis a dobozos upgrade-el meg lehet csinálni, hogy megveszed egy meglévő OEM-es gépre, majd átviszed egy másik gépre.
    Összeadva: Ha átviszed másik gépre, akkor az első gépen már nem lesz oprendszer! Nem használhatod az eredezi OEM-et, hisz az már "megszünt".

    "Mi a helyzet a szoftver frissítésével? A jelen szerződés tárgyát képező szoftver az Ön meglévő operációs rendszerének frissítése, és a frissítés felváltja a frissített eredeti operációs rendszert. Frissítés után Ön minden jogát elveszíti az eredeti operációs rendszerre vonatkozóan, és semmilyen módon nem használhatja azt tovább, illetve nem ruházhatja azt át senki számra. Ez a szerződés szabályozza az Ön jogait a frissítő szoftverre vonatkozóan, és a frissített szoftverre vonatkozó szerződés helyébe lép. A frissítés után további szoftverre lesz szüksége bizonyos fajta adathordozók, például DVD-k lejátszásához és írásához."

    "Átvihetem a szoftvert egy másik számítógépre, illetve átruházhatom egy másik felhasználóra? A szoftvert átviheti az Ön egy másik számítógépére. A szoftvert (a licenccel együtt) átviheti valaki más számítógépére, feltéve, hogy a) Ön a szoftver első licencelt felhasználója és b) az új felhasználó elfogadja jelen szerződés feltételeit. Az átruházáshoz át kell adnia az eredeti adathordozót, az eredetiséget igazoló tanúsítványt („Certificate of Authenticity” vagy „COA”), a termékkulcsot és a beszerzés igazolását közvetlenül a másik személynek; Ön a szoftver egyetlen példányát sem tarthatja meg. Az átruházáshoz felhasználhatja a biztonsági másolat megengedett példányát, illetve azt az eredeti adathordozót, amelyen a szoftvert megszerezte. Amikor a szoftvert átviszi egy új számítógépre, a szoftvert le kell törölnie a korábbi számítógépről. A szoftver nem viheti át azzal a céllal, hogy licenceket osszon meg számítógépek között. Get Genuine Windows szoftvert, Pro Pack vagy Media Center Pack szoftvert kizárólag a licencelt számítógéppel együtt ruházhat át."

    Csak futni kell!

Új hozzászólás Aktív témák