Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz scott_free #22100 üzenetére

    "de ezek szerint win8 alatt ha így hagyom őket, akkor egyszer csak magától eltűnik egyik-másik pl. mentés nélkül? (merthogy a win8 magától bezárja?)"
    Nem. Ez kizárólag a metro-s appokra vonatkozik. A hagyományos desktopon minden marad pontosan ugyanúgy, mint régen, tehát multitask, taskbar, satöbbi.
    A metro-s appokat viszont úgy kell tudnia leprogramoznia a fejlesztőnek, hogy felkészüljön arra, hogy amikor a felhasználó átvált róla máshova, akkor hamarosan megszűnik minden kapcsolata a külvilággal. Se processzoridő, sem hálózat, semmi. Ezzel viszont neked, mint felhasználónak nem kell foglalkozni, ha jól van megírva az alkalmazás, ebből semmit sem veszel észre. Mondok egy példát. PDF olvasó. Olvasol valamit, közben jön egy levél, természetesen átváltasz rá, elveszti a fókuszt, elmegy a háttérbe a doksid. Kikapcsolod a gépet. Ha később visszakapcsolod, és megint folytatni akarod az olvasást, akkor betűre pontosan onnan folytatódik a doksi, ahol a levelezés előtt hagytad. Ha viszont az a metros alkalmazás nincs erre nagyon felkészítve, akkor tényleg elveszti a fonalat, és kezd megint mindent elölről.
    De, ahogy az előbb is írtam, ez kizárólag a metro appokra vonatkozik.

Új hozzászólás Aktív témák