Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ruzsass

    tag

    Sziasztok,
    van egy Samsung NP350V5C-S04HU notebook 1000GB HDD-vel rajta gyári Windows 8-al(jogtiszta).Vásároltam hozzá egy Samsung 840 EVO 128GB SSD-t. Klónozással próbálkoztam a hozzá adott DVD-n lévő Samsung Migration programmal, de nem igazán sikerült, mert ha csak az SSD van a gépbe a bejelentkezésig sem jut el a gép csak fekete képernyőt kapok, de a ctrl+alt+del -re bejön a felhasznóváltás kijelentkezés stb kék ablak.

    Ezek után gondoltam, hogy valami USB-s vagy CD-s partíciókezelővel bootolok és úgy próbálom meg a klónozást vagy ha nem sikerülne egy usb-s külső DVD olvasóról vagy pendriveról telepítek win 8-at(vagy win 7-et) hiszen elvileg a bios tárolja a telepítőkulcsot, de még csak nem is érzékeli a külső eszközöket csak az SSD-t vagy ha berakom az optibaybe akkor a winyót.
    A Biosba már kikapcsoltam a Secure bootot, az OS Mode Selectiont már UEFI OS, CSM OS, UEFI and Legacy mode-ba is próbáltam. A Boot device prioritybe se látom a külső eszközöket.
    Ha valaki tudna jó megoldást különösen a külső eszközökről való Bootolásra azt megköszönném. Persze a célom az lenne, hogy a rendszer az SSD-ről fusson, de ha lehetne a winyón lévő Win8-at valahogy hide-olnám, (vésztataléknak) vagy, hogy a későbbiekben bármikor újra lehessen róla rakni a gépet. A winyón persze a win 8 miatt van egy rakás(6 db) partíció ebből uefi 500MB van egy hasonló 128MB,egy a win8, egy a saját adataim, és a samsung két recovery partíciója.

Új hozzászólás Aktív témák