Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    válasz rgeorge #58033 üzenetére

    Egy DDR2-es gép miért ne támogatna? DDR1-nél volt a maximum a 4x1 GB RAM. A kérdés inkább az, hogy a processzora támogatja e a 8.1-gyel bevezetett újabb utasítészkélet követlezményeket:

    "Már a Windows 8-ra is jellemző volt egyfajta kettősség: ha a számítási teljesítményt és a memóriaigényt vesszük alapul, kevesebbel is beérte, mint elődje, a Windows 7 (sőt, ez a tendencia már a 7-essel elkezdődött), azonban mégis korszerűbb processzorokat követelt meg, mert a CPU-nak a PAE/NX/SSE2 utasításkészleteket is támogatnia kellett. A 8.1-es rendszer tovább szűkíti a kört, mert 64 bites változat esetében újabb kritériumoknak kell megfelelnie a központi feldolgozó egységeknek: a CMPXCHG16b, PrefetchW (AMD esetében ezt a 3DNowPrefetch helyettesíti) és LAHF/SAHF CPU utasításkészletek ismerete is alapkövetelmény lett, bár a Microsoft által hivatalosan listázott rendszerkövetelmények között ez nem szerepel."

    Windows 8.1 teszt

    Mire telepíthető a Windows 8.1 előzetese?

    (#58036) rgeorge: Az igaz, hogy vannak olyan alaplapok, amelyek korlátozva vannak például slotok számában max 2 slot a 4 helyett, de ezeket elsősorban nem asztali PC-be szánják, hanem talán HTPC-be.

    Vagy szomszédomnak az ASUS A7V8X-X LAN DDR I-es lapja még a dual-channel idők előtt 3 slot maximum 3 GB RAM. MIlyen alaplapod van egyébként?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák