1,8 GHz-en működik az AMD Carrizo SoC APU mérnöki mintája

Egy hónappal korábban írtunk róla, hogy mit lehet tudni a Carrizo SoC APU-ról, de ahogy szaporodnak a termékminták a gyártóknál, úgy derül ki egyre több információ a termékről. A legtöbb partner egy 15 wattos TDP fogyasztású négymagos mérnöki mintát kap, mivel zömében vékony notebookokban gondolkodnak a cégek.

Ebben az egyelőre nem végleges processzorban minden részegység aktív és jelen pillanatban 1,8 GHz-es alapórajelen üzemel, amit a turbó 3,2 GHz-re emelhet. Magasabb fogyasztás mellett az alapórajel tovább nőhet, de sajnos csak a 15 wattos konfigurációról vannak adatok. Az ominózus mérnöki mintában a Wani kódnevű integrált grafikus vezérlő 600-700 MHz közötti órajelen üzemel, de ez nagyban függ a terheléstől is.

A fentiek mellett megtudtuk, hogy az FP4-es BGA tokozás 968 tűs lesz, ami a végfelhasználók számára nem fontos adat, de a gyártók számára már az, mivel a tokozás mérete meghatározza a platformdizájn kiterjedését is.

Szintén megtudtuk, hogy az FP4-es tokozás a jövőben is szerepet kap, mivel nem csak a Carrizo és a Carrizo-L SoC APU használja majd, hanem pár érkező fejlesztés is, így ezeket a tervezett mobil dizájnokba rendkívül olcsón be lehet építeni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés