A620-as alaplapok négyesfogata az ASRock színeiben

Két főmodellel, továbbá azok variánsaival gyarapodott a felhozatal, aminek a fele rögzített I/O pajzzsal büszkélkedhet.

A hónap folyamán az ASRock sem maradt ki az AMD A620-as vezérlőhíddal szerelt alaplapok startjából, és négy micro ATX formátumú konstrukcióval bővítette kínálatát. A komolyabbik, 120 wattos processzorok fogadására felkészített páros az A620M Pro RS, illetve A620M Pro RS WiFi névre hallgat, és a különbség köztük, hogy az utóbbihoz jár egy Wi-Fi 6E/Bluetooth modul is, mialatt testvérén üresen ácsorog az M.2 Key E csatoló.


[+]

A 6+2+1 fázisos VRM-jükön termetes bordázatot viselő, Socket AM5-ös megoldások négy DIMM foglalatába legfeljebb 128 GB DDR5 memóriát rakhatunk, amelyeket tuninggal 6000 MHz-es effektív órajelen hajthatunk, és az XMP/EXPO profilok egyaránt támogatottak. Érdekesség, hogy a 24,4 x 24,4 cm-es méret ellenére a duóra csak egyetlen (fémmel megerősített) x16-os PCI Express sín került, viszont cserébe három M.2 2260/2280 slotot kapunk a pénzünkért. Az elsődleges és másodlagos aljzatok x4-es PCI Express 4.0 interfésszel kommunikálnak, plusz az egyiküket borda fedi, a harmadlagos pedig két PCI Express 3.0 sávot tud biztosítani kompakt adattárunk számára. Természetesen a klasszikus kivitelű meghajtók gazdáinak sincs oka panaszkodni, hiszen a négy SATA port sem hiányzik a fedélzetről.


[+]

Kedvenc zenéink egy Nahimic Audio plecsnit hordó, nyolccsatornás Realtek ALC897 hangkodek interpretálásában szólalnak meg, miközben a kábeles hálózati kapcsolódásra egy Realtek RTL8111H kontroller által dirigált gigabites Ethernet segítségével nyílik módunk. A beépítést megkönnyítő, fixált I/O pajzson két antenna konnektor, egy DisplayPort 1.4, egy HDMI kimenet, egy USB 3.2 Gen1 Type-C, három USB 3.2 Gen1 Type-A, meg négy USB 2.0 kapu található a BIOS flashback gombon, a három audio jacken és a már szóba hozott RJ-45-ön kívül.


[+]

Az A620M-HDV/M.2+ típusjelű deszka 6+1+1 fázisos VRM-jén szerény bordácska pihen, de a 120 wattos központi egységek előtt azért még zöld a lámpa. A két DDR5 DIMM slot 64 GB RAM-ot képes kezelni, és túlhajtás keretein belül az effektív órajel egészen 6400 MHz-ig felkúszhat. PCI Express sínből három van, és míg a "páncélba bújtatott", x16-os példány 4.0-s szabványú, addig két x1-es társa a 3.0-s specifikációknak felel meg. 22 x 80 mm-es, PCI Express 4.0-s háttértárolóinkat két M.2 csatlakozó várja, de az egyikben 22 x 60 mm-es SSD-t is munkára foghatunk, és persze a SATA portok kvartettje vagy az M.2 2230 Key E aljzat ugyancsak kipipálható. A hátlap tartalma megegyezik a fentebb bemutatott márkatársakéval, a differencia annyi, hogy USB 2.0 kapuból kettővel kevesebb van.


[+]

A sort az A620M-HDV/M.2 zárja, amelynek 4+1+1 fázisos VRM-je csupaszon mered az ég felé, SATA portjainak száma kettő, és két DIMM foglalatába 5600 MHz-ig húzott DDR5 memóriákat pakolhatunk. A PCI Express sínek konfigurációja, a LAN, valamint hangchip egyezik az egy bekezdéssel ezelőtt részletezett típuséval, és bár M.2 csatolóinak paraméterei is javarészt azonosak, a kettes számú interfész SATA-s tárolókat is elszállásolhat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés