A Microsoftot okolják a Turion 64 X2 késése miatt is

A tajvani DigiTimes értesülése szerint nem jelenik meg az előre tervezett időpontban – május 9-én – a világ első, 64 bites utasításkiterjesztést használó kétmagos mobil processzora, a Turion 64 X2. A tajvani noteszgépgyártóktól származó információk szerint az AMD a piaci növekedés lassulása miatt döntött úgy, hogy júniusra tolja az új processzor debütálását. A bűnbakot ezúttal is – akárcsak a DirectX 10-es gyorsítókártyák késésénél – a Microsoft új operációs rendszere személyesíti meg – a Vista megjelenése a Gartner elemzőcég szerint ráadásul még tovább csúszhat.

A kétmagos, Taylor magra épülő Turion 64 X2 az előzetes információk szerint már DDR2 memóriavezérlőt kap majd, Socket S1 foglalatba illeszkedik, és támogatja a Pacifica és Presidio virtualizációs és biztonsági technológiákat. Az új Turionokból – akárcsak a jelenleg kapható elődeikből – energiatakarékossági szempontból két változat készül majd, ezek maximális fogyasztása rendre 25 és 35 watt lesz majd. A 800 MHz-es HyperTransport interfészen keresztül kommunikáló processzor egészen őszig várhat majd kihívójára, az előzetes tervek szerint ekkortájt jelenik majd meg az Intel kétmagos, 64 bites mobilprocesszora, a Merom, mely a jelenleg kapható Centrino Duo platform első vérfrissítését hozza majd.

Arról egyelőre nincs tudomásunk, hogy a Merom debütálása hasonló okok – nevezetesen a Vista késlekedése – miatt egy későbbi időpontra tolódna.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés