A Mushkin kis tárkapacitású, de gyors mSATA SSD-t készített

Hiába az SSD-k folyamatos árcsökkenése, a notebookokban és Ultrabookokban még mindig az SSD gyorsítótár alkalmazása jelenti a leginkább költséghatékony megoldást, éppen ezért nem csoda, hogy egyre több gyártó épít hasonló megoldást hordozható masináiba – sőt egyes asztali alaplapok esetén is szóba jöhet ennek alkalmazása. A megvalósításához általában elegendő valamilyen kis tárkapacitású SSD, de ezek általában SATA 3 Gbps felületet támogatnak, míg a SATA 6 Gbps szabványú változatok nem érik utol nagyobb tárkapacitású testvéreik teljesítményét.

A Mushkinnál keményen dolgoztak azon, hogy a kis tárkapacitású verziók hátrányát minél jobban ledolgozzák, hiszen egy hibrid tárolós rendszerben a merevlemez mellett a gyorsítótár teljesítménye egyáltalán nem elhanyagolható. A kemény munka gyermeke az Atlas deluxe családba érkező 30 GB-os mSATA SSD, ami elsősorban NVELO Dataplex szoftverrel megtámogatott, vagy az Intel Smart Response technológiát hasznosító gyorsítótáras környezetben is érzi jól magát, ugyanakkor önálló tárolóként is megállja helyét – például beágyazott rendszerekben, ahol nincs szükség nagy kapacitásra.

Az LSI-SandForce SF-2281 vezérlőre támaszkodó és MLC NAND flash chipekkel készülő Mushkin Atlas Deluxe SSD másodpercenként 555/365 MB-os lineáris olvasási/írási teljesítményre képes, míg a 4 kB-os blokkokon mért véletlenszerű teljesítmény 92 000 IOPS olvasásánál, és 70 000 IOPS írásnál. A tárolóból nem maradt ki a TRIM és az NCQ támogatás, valamint a S.M.A.R.T monitorozás és az ECC hibajavítás sem.

A 30 GB-os Mushkin Atlas deluxe három év garanciával kerül majd forgalomba, áráról azonban nem esett szó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés