A nyári kánikula új Catalystet szült

Az AMD hivatalosan is elérhetővé tette az idei év hetedik Catalyst kiadását. A 9.7-es verziójú, WHQL aláírással rendelkező drivercsomag az összes Radeon HD szériás grafikus processzorhoz telepíthető.

A legnagyobb újítás, hogy ezentúl a Windows Vista és a Windows 7 operációs rendszer támogatása közös meghajtóval lesz megoldva, ennek megfelelően a most megjelent driver világelsőként kínál teljes funkcionalitást a Microsoft új, októberben megjelenő termékéhez, továbbá támogatja a WDDM 1.1 összes képességét. Vélhetőleg ez a meghajtó kerül majd bele a Windows 7 forgalmazásra kész változatába is. A Windows XP tulajdonosainak egyelőre várni kell a csomagra, ám hivatalos források szerint még ezen a héten telepíthetik a friss illesztőprogramot.

A temérdek hibajavítás mellett az új eszközillesztő 3D-s rutinjain végrehajtott optimalizációknak köszönhetően CPU-limites környezet esetén gyorsulhat a feldolgozás. Az AMD konkrétan a Crysis és a Lost Planet Colonies játékok teljesítményét mérte le a Radeon HD 4800-as rendszereken. Előbbi 8, míg utóbbi 7-11%-kal futott gyorsabban. Fontos megjegyezni, hogy a Catalyst vezérlőpult is átalakításon ment keresztül, a készítők szerint az új dizájn könnyebb navigálást tesz lehetővé.

A júliusi Catalyst szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés