Csendben látott napvilágot a szeptemberi Catalyst

Az AMD hivatalosan is elérhetővé tette az idei év kilencedik Catalyst kiadását, mely a Windows XP és Vista mellett támogatja az új Windows 7 operációs rendszert is. A 9.9-es verziójú, WHQL aláírással rendelkező drivercsomag a Radeon HD 2000, 3000 és 4000 szériás grafikus kártyákhoz telepíthető. Új funkciókra és teljesítményjavulásra nem érdemes számítani, mivel vállalat most az újgenerációs videokártyák startját készíti elő, így a rendszerprogramozók a friss jövevények tökéletes produkcióján fáradoznak.

Mindezektől függetlenül, az eszközillesztő számos bosszantó hibát javít, melyekről az alábbi dokumentáció részletesen beszámol. A szeptemberi Catalyst letölthető az AMD szerveréről.

Kis túlzással a Catalyst senkit sem érdekel

Természetesen az AMD háza táján most minden figyelem az újgenerációs Evergreen kártyacsalád startjára összpontosul, melyek kapcsán a vállalat az elmúlt héten tartotta meg az első rendezvényét, ahol leleplezték az ATI Eyefinity technológiát. A nyilvános információk mellett rengeteg adat szivárog ki a leendő versenyzőkről, azonban a világot láthatóan az új DirectX 11-es API-t használó játékok érdeklik.


Aliens vs. Predator - tesszellálásra hangolva [+]

Korábbi hírünkben Ian McNaughton hivatalosan is leleplezett három címet, melyek várhatóan az év végéig befutnak, ám a 2010-ben megjelenő játékokról nem beszélhetett. Időközben azonban az ATI Forum nevű weboldal három képet is nyilvánosságra hozott egy zártkörű prezentációból. A felvételeken világosan látszik egy eddig még be nem jelentett DirectX 11-es játék is, mely a jövőre érkező Aliens vs. Predator lesz. Az AMD a kiszivárgott információkat megerősítette, ami érthető, hiszen a fotók magukért beszélnek, így nincs értelme tovább titkolózni. A szóvivő megjegyezte, hogy a játékról később akarták lerántani a leplet. Reméli, hogy a többi címet a tervezett időpontban tudják majd a világ elé tárni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés