Hirdetés

A Samsung csücsül továbbra is a tv piac trónján

Egy nagy piackutató felmérései szerint 2020-ban a Samsung dominálta az iparágat.

Az Omdia nevű piackutató cég felmérései szerint 2020-ban a Samsung dominálta a televíziós szektort. A vállalat globálisan 31,9 százalékot szerzett a bevételeket tekintve, amivel 1 százalékkal felülmúlják az egy évvel korább eredményüket. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 15 évben folyamatosan a dél-koreai konszern érte el a legjobb eredményt.

Mögöttük az elmúlt évekhez hasonlóan az LG végzett a második helyen, 16,5 százalékkal. A harmadik pedig a Sony 9,1 százalékkal. Tehát a nagy feltörekvő kínai márka, az eredményeire nagyon büszke, és magát sokszor a második-harmadik legnagyobb tévégyártóként pozícionáló TCL nem fért fel a dobogóra. De, mint említettük, ez csak a bevételre vonatkozik, az eladott darabszámot tekintve, bőven benne van a pakliban, hogy a TCL jobb eredményt ért el. A Sony ugyanis inkább a felső kategóriában domborít, és ott lényegesen kevesebb modell fogy azért.

Az Omdia felmérése szerint tavaly egyébként durván 225 millió darab tv fogyott, ami ahhoz képest, hogy vírusos év volt, nem is rossz szám. Idén mindenesetre több eladott készülékkel számolnak az elemzők, de majd meglátjuk, hogy mit hoz az esztendő. Sok függ attól, hogy lesz-e foci EB és Olimpia, mert az ilyen sportesemények jelentősen megnyomják az eladási mutatókat.

Előzmények

Hirdetés