A Tegra 3-as ASUS Transformer Prime is felfedte titkait

A 8,3 mm-es vastag vázba épített, 10,1 hüvelykes kijelzővel felvértezett, 586 gramm tömegű ASUS Transformer Prime is elrajtolt az NVIDIA Tegra 3 bejelentése után. Mindez pusztán formalitás, ugyanis a termékek árusítása csak decemberben kezdődik, és a gyártó is ekkorra tervezi a hivatalos bemutatót, aminek fő témája a Transformer Prime és a Google Android Ice Cream Sandwich operációs rendszer találkozása lesz. Mindenesetre az új OS megérkezéséig az Android 3.2-es változata lesz a Prime alapszoftvere, természetesen számos egyedi és extra programmal előre összeállítva.


[+]

Visszatérve a technikai paraméterekre, a decemberben rajtoló, 263 x 180,8 x 8,3mm-es méretekkel rendelkező tabletek ametiszt szürke vagy pezsgő színben, 32 vagy 64 GB-os tárkapacitással kerülnek forgalomba. Árukat is ez utóbbi paraméter fogja meghatározni: a beépített tár függvényében 499 vagy 599 dollárnak (vagy eurónak) megfelelő összeget kell a kasszában hagyni, ehhez pedig még további 149 dollárt hozzá kell adni, ha a billentyűzettel, érintőpaddal és plusz akkumulátorral szerelt dokkolót is a magunkénak akarjuk tudni.


[+]

A tablet lelke tehát a ma bejelentett NVIDIA Tegra 3 platform, ami mellé 1 GB memóriát társítottak. Másik fontos része a Prime-nak a 10,1"-es, 1280x800 képpont felbontású Super IPS+, Gorilla Glass érintőkijelző, ami a 178 fokos betekintési szöget és maximum 600 cd/m² fényerőt ígér papíron. A kiegészítők között GPS-t, giroszkópot, gyorsulásérzékelőt, e-iránytűt, fényérzékelőt, micro SD kártyaolvasót, beépített mikrofont és Sonic Master hangszórókat találunk. A tablet nem tablet beépített kamera nélkül, a Prime pedig ezen a téren is újít részben. A hátoldalra a szokásos 5 megapixeles helyett 1080p HD felvételre képes, CMOS szenzorral, LED-es segédfénnyel és autofókusszal megtámogatott 8 megapixeles kamera került, míg az előlapon a szokásos 1,2 megapixeles egység foglal helyet.

Csatlakozók terén alapesetben be kell érnünk a 3,5 mm-es jack dugóval és a micro HDMI-vel, a dokkolót csatlakoztatva pedig teljes értékű USB 2.0-s kapu és SD kártya nyílás is rendelkezésre áll. A hálózati kapcsolatok létrehozásáért Bluetooth 2.1 és IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi kártya felel, tehát a Prime első változatában nem lesz 3G modul.


[+]

Az akkumulátoros üzemidőre a gyártó 12 órát adott meg, ami abban az esetben érvényes, ha csak a Prime saját, beépített 25 Wh teljesítményű energiatárolóját használjuk, de amennyiben a pótakkuval kiegészített dokkolót is csatlakoztatjuk, az üzemidő maximum 18 órára nőhet. Meg kell jegyezni a dokkolóval kapcsolatosan, hogy annak méretei 263 x 180,8 x 8~10,4 mm, tömege pedig 537 gramm, így ezt is adjuk hozzá az említett 586 grammhoz, ha magunkkal akarjuk cipelni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés