Hamarosan lesz ASUS Transformer Prime és Padfone tablet is

A hongkongi All Things Digital Conference (AsiaD) konferencián az ASUS elnöke Johnny Shih bemutatta legújabb táblagépüket, a 10"-es Transformer Prime-ot, mely folytatja az első generációnál látott lecsatlakoztatható billentyűzetes koncepció sikerét. A mindössze 8,3 milliméter vastag Prime-ban az NVIDIA Kal-El kódnéven ismert Tegra 3 SoC fog dolgozni, és várhatóan a Google Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszer lesz rajta.

Sajnos több részletet az elnök sem árult el az új tabletről, csupán annyi derült ki, hogy a november 9-én debütáló Prime vékonyka házán lesz USB és mini HDMI csatlakozó, valamint egy kártyaolvasó is.

A másik termék a régóta várt ASUS Padfone, mely előreláthatóan szintén az új Android operációs rendszert fogja futtatni. A Padfone lelke egy 4,3"-es okostelefon, mely egy 10"-es kijelzővel szerelt táblagép házba helyezhető. Ez a ház önmagában nem működőképes, tehát a behelyezett telefon hardvere szolgál a Padfone motorjaként – a tablet csak nagyobb érintőkijelzőként szolgál, illetve a rajta található bemenetekkel bővíti a szolgáltatások körét.


[+]

Ezzel a módszerrel az ASUS mérnökei egy huszárvágással oldották meg, hogy a telefon és a táblagép kategória ne különüljön el élesen egymástól, így az adatokat és beállításokat sem kell külön eszközökön tárolni. A Padfone várhatóan a jövő év első vagy második negyedévében mutatkozhat be, de erről (és a pontos technikai paraméterekről) valószínűleg csak a januári CES kiállítás alkalmával tudunk meg többet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés