Felboncolták és lefotózták az ASUS Transformer Prime tabletet

Az amerikai FCC-nél futja kötelező köreit az ASUS Transformer Prime táblagép, hogy a vezeték nélküli eszközök megszerezzék a szükséges engedélyeket, mely nélkül a termék nem lenne árusítható az Egyesült Államokban. Az utóbbi időben nem egy megjelenésre váró masina fotója szivárgott ki a szervezettől, és most is ez történt a Tegra 3-as táblagép kapcsán, mely hamarosan elrajtol, de több technikai paraméterét homály fedi.

NVIDIA Tegra 3 "Kal-El" és az egyelőre ismeretlen Elpida memória
NVIDIA Tegra 3 "Kal-El" és az egyelőre ismeretlen Elpida memória (forrás: Wireless Goodness) [+]

A TF201 típusjelzésű gép belsejéről készült fotókon jól látható az NVIDIA Kal-El SoC, azaz a Tegra 3, aminek tokozása alaposan összement az előző generációhoz képest, de a mag fizikai mérete nagyobb lett, hiszen sokkal több számítást végző mag van benne, a gyártástechnológia pedig nem változott. Az NVIDIA SoC mellett egy ismeretlen kapacitású Elpida DDR2 vagy LPDDR2 memóriachip látható, amiről részletes technikai paraméterek még nem kerültek fel a gyártó oldalára. Nem úgy a tárolásért felelős Hynix eMMC modulról. A 20 nanométeres osztályban gyártott chip 32 GB adat tárolására képes és kompatibilis az eMMC 4.1 szabvánnyal, ami 104 MB/s-os átviteli sebességet kínál.

A Hynix eMMC tárolója
A Hynix eMMC tárolója (forrás: Wireless Goodness) [+]

Tovább nézve a képeket felfedezhető alacsony fogyasztású Atmel MXT768E érintőképernyő-vezérlő chip (mely maximum 16 beérkező jelet tud lekezelni), valamint az Azurewave AW-NH645 Wi-Fi+BT és valószínűleg FM-vevőként is használható vezérlője, továbbá a Broadcom műhelyéből származó GPS modul és a Realtek ALC563 hangvezérlő is látható. Sajnos utóbbiakkal kapcsolatosan nem mindegyikről szerezhető be pontos információ, ezzel a megjelenésig várnunk kell. Egyelőre az sem tisztázott, hogy van-e beépített 3G modem, vagy sem, bár erre utaló jel nincs. Az viszont jól látható, hogy a beépített akkumulátor teljesítménye 25 Wh-s.

További képek a Wireless Goodness oldalán találhatók.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés