Acer Aspire One 756 netbookok Atom nélkül: piros vagy kék pirula?

Nemrégiben blogunk hasábjain bemutattunk az Aspire One 576 netbookot, mely nagyon korai stádiumban érkezett hozzánk, így sem a számozás, sem pedig az akkori hardverkiépítés nem volt biztosra vehető. Így történhetett, hogy a mai napon kézhez kapott végleges változat az Aspire One 756 típusjelzést viseli, processzorból pedig kétféle verzióval is kapható lesz. Ezek közül egyik sem egyezik a korábbi mintapéldányban lévő kétmagos Celeron 867-tel, helyettük szintén kétmagos Intel Celeron 877 vagy Intel Pentium Dual Core 967 kap helyet a házban. Ez persze nem túl nagy eltérés, hiszen a Celeron 867-hez képest a Celeron 877-nek csak az órajele magasabb 100 MHz-cel (1,4 GHz), míg a Pentium 967 ugyanúgy 1,3 GHz-en ketyeg.


[+]

Mindegyik központi egység 17 wattos TDP értékkel rendelkezik, az egyetlen különbség a Celeron variáns javára, hogy rendelkezik VT-x támogatással, míg a Pentium nem. Ismétlésképpen megemlítenénk, hogy ezek lényegében butított kétmagos Sandy Bridge processzorok AVX utasításkészlet, Quick Sync Video, InTRU 3D, Wireless Display és a videók képminőségének javítására szolgáló Clear Video HD szolgáltatás nélkül. Tekintettel arra, hogy a processzorokban nem volt olyan lényegi változás, 100 MHz különbség nem indokolta az újbóli teljesítménymérést, így a korábbi bemutatónkban közölt táblázatban olvasható eredmények továbbra is helytállóak.


[+]

Másik változás, hogy egyelőre csak vöröses-bordó és kék színben kapható, a korábban látott fekete egyelőre nincs a repertoárban. A műanyag váz minőségét érzésünk szerint igen jól eltalálta a gyártó, és ha a kijelző körüli kávát, valamint a panelt is mattra cserélné, már szinte tökéletes lenne. A fedél továbbra is fényes, de ezeknél a színeknél ez igazán jól áll neki, nem úgy, mint a fényes kijelző, ami továbbra is negatívumként hozható fel. A gép pontos mérete egyébként 285 x 202 x 25,4 mm, amihez 1,46 kg-os tömeg párosul, így egyértelműen a hordozhatóságra van kihegyezve.


[+]

Nem változott az 1366x768-as felbontás, a 2 GB DDR3 memória, a 320 GB-os SATA merevlemez, valamint a felszereltség része továbbra is a Gigabit Ethernet, a Wi-Fi adapter és a kártyaolvasó. A tápellátást egy cserélhető, négycellás, 37 Wh kapacitású lítiumion akkumulátorra bízták. Szerencsére az ár sem változott, az Acer Aspire One 756 bruttó 110 000 forintért már megvásárolható, amiben benne foglaltatik a Windows 7 Home Premium 64 bites operációs rendszer is.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények