Acer Aspire S7 második felvonás: ha rövid az akku üzemidő, toldd meg másikkal

A 13,3"-es Acer Aspire S7 Ultrabookhoz már többször volt szerencsénk, most viszont a várva-várt 11,6"-est is kézbe vehettük, ami annak ellenére, hogy az S7 család sarja, mégsem teljesen ugyanolyan, mint nagyobbik testvére. Mint korábban már többször is említettük, a 13,3"-es példány Gorilla Glass borítást kapott, a kistestvér alufedeles kivitelben lát napvilágot. Nem csak ez az egyetlen különbség, hanem a méret miatt a zsanérok is mások, aminek következtében a 11,6"-es modell kijelzője nem nyílik 180 fokban, de az eredmény még így sem rossz.

Ha már zsanér: ezen a verzión egy hajszállal gyengébb a szorítása, ami szerencsére nem okoz remegést, de rázásra könnyebben hátrabillenthető, viszont még ez is messze jobb, mint amit egyes notebookok produkálnak. A tapogatásnak és az ujjal maszatolásnak viszont jól ellenáll, azaz feladatát képes megfelelően elvégezi. Mondjuk mindezt úgy, hogy a nálunk állomásozó példány egy mintapéldány volt, tehát a végleges verzióig ezek még változhatnak. Volt időnk egy picit elidőzni a kijelzővel is, ami még nem volt hibátlan (ellenben azzal, amit Londonban láttunk), de a Full HD felbontás nem volt különösen zavaró ilyen kis képátlón sem. Nyilvánvalóan nem könnyíti meg a hagyományos felület használatát, de a Metro esetében egyáltalán nem zavaró – előbbi viszont annyira nem érdekes, hiszen van billentyűzetünk és touchpadunk is, így felesleges tapogatással bajlódni.


[+]

Hogy valami újdonsággal is szolgáljunk, kitérnénk az akkumulátorra. Nyilvánvaló, hogy ekkora méretbe nem lehet túl nagy akkut elrejteni. Hogy erről megbizonyosodjunk, lerobbantottuk a hátoldalt, így láthatóvá vált a 28 Wh-s akku. Ez bizony nem túl nagy, de sajnos Ultrabook lévén nem jöhet szóba a hagyományos cserélhető akkus megoldás, így be kéne érni ennyivel, ha az Acernél ma kezdték volna. De szerencsére nem ma kezdték, így kitaláltak egy hibrid megoldást: a belső 28 Wh-s akku mellé egy külön felcsatlakoztatható pótakkut kapunk, ami szintén 28 Wh kapacitású, így lényegében megduplázva az üzemidőt. Ez ugyan növeli a gép méretét, tömegét, ezáltal némileg rontva a hordozhatóságot, de csak kis mértékben.

Mint a videón látható, a rugós-csavaros rögzítés használata elsőre nem könnyű, de harmadik-negyedik próbálkozás után már ujjgyakorlat lesz és senkit sem fog zavarni. Biztos létezik ennél kényelmesebb megoldás, de ez biztonságos és nincs bonyolult mechanika, ami elromolhatna – hacsak a rugó el nem törik, de ennek nem sok esélye van záros határidőn belül. Az oldalába rejtett töltöttség ellenőrző is remek ötlet, így leválasztott állapotban is tájékozódhatunk állapotáról.

Ami az üzemidőt illeti, ezt egyelőre nem mértük meg, ugyanis nem végleges konfiguráció alapján nem érdemes ítélni. Ezt a lehetőséget meghagyjuk a tesztre, amire vélhetően csak a hazai piaci megjelenéssel egyidőben kerülhet sor.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények