Abszolút belépő szintű HP 7 Plus androidos táblagép érkezett

A HP a tavalyi évben is megörvendeztette a vásárlókat egy belépő szintű 7"-es tablettel, a Slate 7-tel, és az idén sincs ez másképp. A Slate elnevezéstől megszabadulva HP 7 Plus névvel és Android 4.2.2 operációs rendszerrel érkezik az újdonság, aminél elsősorban az árcsökkentésre koncentráltak, aminek végeredménye egy 99 dollárba kerülő masina lett – az előd 169 dolláros áron debütált. Sajnos a hazai árképzés már kevésbé kedvező, hivatalosan ugyanis két év garanciával 52 000 forintot kérnek el érte.

Az alacsonyabb árcédula ellenére a funkciók tárházát csak csekély mértékben nyirbálták meg, de végeredményben elhagyták a Beatsaudio sztereó hangszórókat, helyüket egy mono hangkeltő vette át, megszabadultak a Bluetooth képességtől, és úgy tűnik, a színválaszték is a múlté, a 7 Plus már csak ezüstben kapható. Más téren viszont fejlődött a tablet, például könnyebb lett, 370 helyett már csak 295 grammot nyom. Lecserélték az ARM Cotex-A9 architektúrára alapozó kétmagos SoC-ot, helyébe a takarékosabb ARM Cortex-A7-re alapozó SoC (AllWinner A31) került. Ennek órajele 1,6 GHz helyett ugyan csak 1 GHz-nél tetőzik, de a magok számát megduplázták, tehát négymagos egységgel van dolgunk.

Az energiatakarékos működés az akkumulátoros üzemidőben fél óra pluszt jelent, így 5 helyett 5,5 órás üzemidővel kecsegtet, de meg kell jegyezni, hogy ezt egy szerényebb akkuval érték el; a 3500 mAh-s akkumulátort 2800 mAh-sra cserélték. Nem bántották a memória és a tárhely méretét, előbbi 1 GB, utóbbi pedig 8 GB és microSD-vel bővíthető. Szintén változatlan kijelző 1024x600 pixeles felbontása, bár a panel beszállítóját lecserélődött, hiszen a Hydis-féle HFFS helyett most konkrétan IPS-t említ az adatlap. Továbbra is a táblagép része a két kamera, az előlapon egy 0,3 megapixeles, a hátlapon pedig egy két megapixeles egység foglal helyet, illetve belül fellelhető az IEEE 802.11b/g/n hálózati vezérlő.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Előzmények

Hirdetés