Hirdetés

Adattárolók kicsiben és nagyban

A Silicon Power maradt a kisebb méreteknél. A tajvani gyártó két pendrive-családot mutatott be, amelyek között csak a színükben van különbség: A LuxMini 320 széria tagjai fehérek, a LuxMini 322 sorozatba tartozó eszközök pedig feketék. Nagy hangsúlyt fektettek a dizájnra is, a polírozott fémfelületek kifejezetten jól mutatnak, és illik az pendrive-okhoz a végükön lévő kis akasztó, aminek a segítségével akár egy kulcscsomóhoz is kapcsolhatók. A 65 x 18 x 8 mm-es, 9 grammos adattárolók  USB 2.0 porton keresztül csatlakoztathatók a számítógéphez. A LuxMini 320 és LuxMini 322 széria még februárban kapható lesz, azonban az élettartam-garanciával érkező, 2, 4, 8 vagy 16 GB-os pendrive-ok áráról egyelőre még nincs információ.

Silicon Power LuxMini 322
Silicon Power LuxMini 322

Picivel nagyobbra nőttek, de több adatot is tudnak tárolni a Corsair Nova és Reactor fantázianevű SSD-i. Az előbbi széria egy 64 és egy 128 GB-os meghajtóból áll, amelyeknek az olvasási sebessége elérheti a 215 MB/s-ot, a kisebbik maximális írási tempója 130, míg a nagyobbiké 195 MB/s lehet. A Reactorok szintén kétféle méretben lesznek kaphatók, a 60 GB-os változat olvasási és írási sebessége legfeljebb 250 és 110 MB/s lehet, a 120 GB-osnál az utóbbi érték 170 MB/s-ra módosul. A 2,5 colos SSD-k MLC NAND flash lapkákra épülnek, és a 3 Gbps-os SATA csatlakozó mellett egy mini USB port is található rajtuk. A Corsair meghajtói hamarosan a boltokba kerülhetnek, a Nova modellek ára 163 és 308, a Reactoroké 154, illetve 300 euró lesz.

Corsair Nova és reactor
Corsair Nova és reactor

A Samsung a versenytársaival ellentétben nem a piciny mérettel és nem is a kiemelkedő gyorsasággal kívánja megnyerni a vásárlókat. Az EcoGreen F3G merevlemezek elsősorban környezetbarát gyártástechnológiájukkal, illetve energiatakarékos és halk működésükkel tűnnek ki a winchesterek mezőnyéből. A 3 Gbps-os SATA csatlakozóval ellátott, 5400-as percenkénti fordulatszámú meghajtók kétféle méretben lesznek elérhetők, a 2 TB-os változat már kapható körülbelül 128 eurós áron, de hamarosan az 1,5 TB-os verzió is a boltokba kerül.

Samsung EcoGreen F3EG
Samsung EcoGreen F3EG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés