Ömlesztve érkeznek az adattárolók

Jól kezdődik a hét az adattárolók szempontjából, ugyanis négy vállalat is bemutatott egy-egy megoldást. A potenciális vásárlók figyelmét várhatóan a Samsung 500 GB-os hordozható merevlemeze kelti fel, mellyel a vállalat Michael Jackson emléke előtt kíván tisztelegni. Az S2 Portable sorozatba tartozó 2,5 hüvelykes termékre a gyártó rámásolta a Michael Jackson's This is it című dokumentumfilmet.

Samsung 'This is it' S2 Portable
Samsung THIS IS IT S2 Portable

Az USB 2.0-s interfészre köthető merevlemez rendelkezik energiagazdálkodási sémákkal, illetve automatikus adatmentési lehetőséggel. További szolgáltatás a SecretZone funkció, melynek segítségével a merevlemez 128 vagy 256 bites AES algoritmussal titkosítható. A Samsung THIS IS IT S2 Portable névre keresztelt terméke Február 22-én debütál, az ajánlott fogyasztói árát azonban nem árulta el a gyártó.

A Chaintech egyfajta SSD csomaggal jelentkezett, mely egy 606-szoros CompactFlash kártyát rejt, amit az Apogee SSD Convertor egészít ki. A memóriakártya 16 és 32 GB-os változatban érhető el, és 90 MB/s-os adatátviteli sebességet kínál.

Chaintech SSD Convertor
Chaintech SSD Convertor

Az Apogee SSD Convertor egy 2,5 hüvelykes tok, amibe kettő darab CompactFlash kártya helyezhető, amelyek RAID 1 vagy 0 módban üzemelhetnek. A SATA-300 portra köthető megoldás SSD-ként fog funkcionálni, és a Chaintech mérései szerint 55 MB/s-os olvasási tempót képes diktálni.

A Chaintech Apogee SSD Convertor és a 606-szoros CompactFlash kártyák még ebben a hónapban debütálnak, az ajánlott fogyasztói árakról azonban nincs információ.

Active Media MotKey
Active Media MotKey

Az Active Media és az EMTEC egy-egy pendrive-ot leplezett le. Az előbbi vállalat MotKey nevű terméke 4 és 8 GB-os változatban lesz elérhető. A kulcs formájú elgondolás 73 x 30 x 13 mm-es méretekkel rendelkezik, és a gumiborításának köszönhetően ellenáll a kisebb ütéseknek is. Az utóbbi gyártó a Zoo termékcsaládját egy delfin alakú adattárolóval bővítette, mely 2, 4 és 8 GB-os méretben lesz elérhető, az olvasási illetve írási tempóra pedig 24 és 7 MB/s-ot ad meg az EMTEC.

EMTEC Zoo Dolfin
EMTEC Zoo Dolfin

A tél folyamán megjelenő pendrive-ok USB interfészen keresztül köthetők a számítógéphez. A MotKey nevű megoldások a kapacitástól függően 15 és 25 dollárba kerülnek majd, míg a Zoo termékcsalád Dolfin modelljeiért 11, 16 és 28 eurót kell majd fizetni.

Előzmények

Hirdetés