Hirdetés

AMD-s gépekkel erősít a Lenovo

Úgy tűnik, a Lenovónál komolyan veszik a kínálat színesítését. Már korábban beszámoltak arról, hogy várhatóak lesznek AMD processzoros gépeik, sőt, ilyen ThinkPadeket is megjelentettek már. Most két újabb notebook és egy LCD-PC érkezett.

A részletes specifikációkra még nem derült fény, az azonban biztos, hogy mindhárom gép AMD-alapú. A G455-ös és G555-ös típusjelzésű notebookok csak a kijelzőjük méretében különböznek, a kisebbik 14, a nagyobbik 15,6 colos, a monitor felbontása pedig 1366x768 pixel. A processzor szerepét AMD Athlon II és Turion II modellek tölthetik be, a videokártya pedig Mobility Radeon lehet, a 4000-es széria tagjai közül lehet majd választani. A notebookok számos Lenovo alkalmazást támogatnak, többek között a OneKey Rescue Systemet és az Energy Management 5.0-t. Az új modellekkel várhatóan az egyszerű és megfizethető gépeket kereső vásárlókat célozzák meg, erre utal, hogy a márciustól elérhető laptopok kezdőára 449 dollár lesz.

G555
G555

A megnyerő külsejű IdeaCentre C315-ről már többet lehet tudni, hiszen ez nagyon hasonlít a már bemutatott C310-re, külsőre teljesen megegyezik vele. Belül természetesen már vannak eltérések. Az Intel Atom 330 processzort kétmagos AMD Athlonok váltották, míg a grafikáról egy ATI Mobility Radeon HD 4530 gondoskodhat. A többi összetevő már azonos. Az impozáns, 20 colos, 1600x900 pixel felbontású érintőképernyő ugyanabba a látványos, barna keretbe van beépítve.

IdeaCentre C315
IdeaCentre C315

A memória maximum 4 GB lehet, a winchester pedig legfeljebb 640 GB-os, és jutott a gépbe DVD-olvasó/CD-író kombó meghajtó is. Természetesen nem hiányzik a ma már megszokott webkamera és kártyaolvasó, és helyet kapott a készüléken egy kétszer két wattos sztereó hangszórópár is. A vezeték nélküli hálózatokhoz a Wi-Fi és a Bluetooth modul segítségével lehet kapcsolódni, a csatlakozók között pedig FireWire-t is találni a hangkimenet és -bemenet, az Ethernet, a PS/2 és a hat USB 2.0 port mellett. A Windows 7-tel ellátott Lenovo IdeaCentre C315-re áprilisig kell várni, és legalább 650 dollárt kell majd érte kifizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés