Megérkeztek az AMD FX CPU-kra épített játékos PC-k

A tegnapi napon rajtoltak el az AMD FX szériás processzorai, és a játékosoknak szánt PC-ket készítő CyberPower, Origin, illetve iBuyPower néven bejegyzett vállalatok, már számtalan masinát jelentettek be az újdonságra. A cégek a sajtóközleményben kihangsúlyozzák, hogy a Battlefield 3-hoz szánják az új konfigurációkat, de ez igazából tisztán reklámnak tekinthető, hiszen a játék megjelenése már nagyon közel van, így azt ki lehet használni a kereslet fellendítésére. Valójában persze az említett vállalatok Core processzorokra épülő konfigurációi is megfelelnek erre a célra, csupán az Intel processzorokhoz nem oldható meg a reklámkampány, mivel a Battlefield 3 fejlesztői az AMD Gaming Evolved partnerprogramjával állnak közvetlen kapcsolatban, míg a játék kiadója az NVIDIA-val kötött reklámszerződést. Ilyet persze nem először látunk, hiszen kereskedelmi szinten elég jól működnek ezek a kampányok. A kevésbé hozzáértő, Battlefield 3 rajongók valószínűleg azt a gépet vásárolják majd meg, mely mellé fel lesz ragasztva a játék futtathatóságát igazoló matrica.

Az Origin a Genesis nevű terméket frissítette, melybe AMD 990FX-es lapkakészlet került, és a processzor szerepét FX-6100, FX-8120, vagy FX-8150 töltheti be. A vásárló választhat hagyományos léghűtést, vagy akár a víz erejére is lehet bízni ezt a feladatot. A rendszermemória mérete maximum 16 GB lehet, míg a grafikus megjelenítés alapesetben egy AMD Radeon HD 6990-re van bízva, de ebből rögtön kérhető kettő, vagy lecserélhető az egész NVIDIA GeForce GTX 580-ra, amiből akár három is igényelhető. Utóbbi esetben a GPU-k hűtését vízzel oldja meg a vállalat, így a processzorhoz is kötelező ezt az opciót választani. Az adattárolásra HDD vagy SSD fogható be, amelyekből a gyártó maximum négyet szerel be a vásárló igényei szerint. Az optikai meghajtó akár Blu-ray-író is lehet, sőt ebből kettő is rendelhető, továbbá a rendszer működését maximum 1500 wattos tápegység biztosíthatja. Az operációs rendszer minden esetben 64 bites Windows 7 lehet, azon belül is választható a Home Premium, a Professional vagy az Ultimate. Az AMD FX processzorokra épülő Origin Genesis ára 1500 dollárról indul, amit persze elég brutális szintre lehet emelni.

iBuyPower Gamer Mage D415
iBuyPower Gamer Mage D415

Az iBuyPower a Gamer Mage sorozatot frissítette, azon belül is jön a D295, a D355 és a D415 jelzéssel ellátott masina. A számokkal ne törődjünk, mivel az alapértelmezett komponensek mellett a legutóbbi rendszer lesz a legolcsóbb a maga 759 dolláros kezdőárával. Ebbe FX-6100-as AMD processzor kerül vízhűtéssel, a rendszermemória pedig 4 GB lesz. A grafikus megjelenítést egy GeForce GTX 550 látja el 1 GB VRAM-mal. Az adattárolásról 1 TB-os merevlemez gondoskodik, az energiát pedig egy 700 wattos tápegység biztosítja.

iBuyPower Gamer Mage D295
iBuyPower Gamer Mage D295

A Gamer Mage D295 alapkonfigurációjáért már 989 dollárt kell fizetni, és mindez egy Thermaltake V9 BlacX Edition házba épített masinát eredményez, melyben AMD FX-8120-as processzor dolgozik 8 GB rendszermemória mellett. A grafikus kártya egy AMD Radeon HD 6870-es megoldás lesz, melyen 1 GB-os GDDR5 szabványú fedélzeti tár található. A merevlemez kapacitása 2 TB, míg az optikai egység szerepét egy LG gyártmányú Blu-ray kombó tölti be. A tápegység továbbra is 700 wattos.

iBuyPower Gamer Mage D355
iBuyPower Gamer Mage D355

Alapkiépítésben a Gamer Mage D355 lesz a legdrágább. Az 1219 dolláros konfigurációban egy FX-8150-es processzor teljesít szolgálatot 8 GB rendszermemóriával megtámogatva. A grafikus kártya szerepét egy 2 GB-os AMD Radeon HD 6970 tölti be, míg a 2 TB-os merevlemez mellé bekerült egy 40 GB-os SSD is, ami természetesen a gyorsabb bootolásért felel. A Blu-ray kombó továbbra is megmarad, de a tápegység teljesítménye 800 wattra nő.

Természetesen az említett Gamer Mage konfigurációk eléggé átszabhatók, így a gyártó egyéni igényeket is figyelembe veszi, ez viszont esetenként nem kevés pénzbe fog kerülni. Az iBuyPower egyébként a fenti konfigurációkhoz egy DiRT 3 című játékprogramot is mellékel.


Gamer Scorpius 7500, 8000, 9000 és 9500 [+]

A CyberPower is előállt pár új masinával, melyek a Gamer Scorpius sorozatba tartoznak, és a 9500, a 9000, a 8000, illetve a 7500 jelzést viselik. Az előtelepített 64 bites Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel szállított masinákba FX-4100, FX-6100, FX-8120, vagy FX-8150 jelzésű AMD processzor válaszható. A hűtésre a levegő, vagy a víz ereje használható, függően a vásárló döntésétől. A rendszermemória kapacitása maximum 16 GB lehet, a grafikus megjelenítésről pedig GeForce, vagy Radeon gondoskodhat. Itt tulajdonképpen eléggé szabad a választás lehetősége, ami korlátozás, hogy GeForce esetében csak kétutas SLI konfiguráció építhető ki, míg Radeon oldalról három kártya is kerülhet a masinákba. Az adattárolásra választható egy vagy több merevlemez, illetve SSD is. Az energiát maximum 1500 wattos tápegység biztosíthatja. A Gamer Scorpius sorozat leggyengébb kiépítésben 576 dollártól rendelhető, de szokás szerint ez az ár durván megemelkedhet a vásárlói igények függvényében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés