Lenovo ThinkCentre M77, avagy üzleti gépek AMD alapokon

A Lenovo bejelentette a ThinkCentre M77 jelzésű asztali számítógépeket, mely sorozat nagyobb méretű minitoronnyal és kisebb kiterjedésű SFF házzal is rendelhető. Az üzleti célokra szánt asztali PC-k teljesen AMD-s alapokra épülnek, így a Socket AM3-as vagy AM3+-os foglalatba Sempron, Athlon II, illetve Phenom II, valamint kizárólag az utóbbiba a hamarosan megjelenő, Bulldozer architektúrára épülő FX szériás processzorok kerülhetnek. A lapkakészlet függ az alkalmazott processzortól, így a grafikus képességekről IGP, vagy esetlegesen Radeon VGA gondoskodhat. Utóbbi esetben a támogatott megjelenítők száma elérheti a négyet is. A rendszermemória kapacitása maximum 16 GB lehet, míg az alkalmazott hangkodek hatcsatornás.

Függetlenül a kiválasztott háztól az alaplap microATX-es szabványú lesz, az SFF formátumú házba azonban csak félmagas Radeon választható, illetve az adott processzor nem tartozhat 95 wattosnál nagyobb fogyasztási osztályba. Az adattárolást maximum 1 TB-os merevlemezre lehet bízni, az optikai meghajtó szerepét pedig DVD-író látja el. A termékeken lesz egy Gigabit Ethernet, illetve nyolc darab USB 2.0-s csatoló, valamint egy kártyaolvasó, mely az összes elterjedt memóriakártyát támogatja.

A Lenovo ThinkCentre M77 termékek forgalmazása Ázsiában még ebben a hónapban megkezdődik, míg az Egyesült Államokba a szállítás novemberben esedékes. Az árazásról a gyártó még nem számolt be, de látva a konfigurációs lehetőségeket az árcédula tág határok között mozog majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés