Hirdetés

AMD: gyorsulnak az alacsony fogyasztású Turionok

Nem egészen egy héttel a DTR (asztali számítógépeket helyettesítő) noteszgépekbe szánt Mobile Athlon 64 4000+ processzor bejelentése után újabb mobil processzorokkal debütált az AMD, ám ezúttal a vékonyabb, könnyebb és alacsonyabb fogyasztású gépekhez fejlesztett Turion 64 család bővül két újabb taggal.

Az MT-37 és MT-40 kódjelet kapott processzorok 25 wattos maximális fogyasztásukkal a gyártó legkisebb étvágyú központi egységei közé tartoznak, ezzel felvéve a versenyt az Intel hasonló szegmensben versengő Pentium M processzoraival. Az új központi egységek 1 MB másodszintű gyorsítótárat kaptak, órajelük pedig rendre 2, illetve 2,2 GHz.

Mint ismeretes, az AMD Turion 64 processzorcsaládja két fő ágból áll; az „MT” és „ML” jelű CPU-k maximális fogyasztásukban, illetve helyenként a másodszintű gyorsítótár méretében differenciálódnak. Ennek megfelelően az AMD kínálatában nem ezek az első 2 és 2,2 GHz-es Turion 64 processzorok; a hasonló órajelű, ám 35 wattot fogyasztó ML-37 és ML-40 példányok korábban kerültek piacra.

Az új processzorokat rendre 268 és 359 dollárért (azaz kb. 54 000 és 72 000 forintért) szállítja partnereinek az AMD. Az árak 1000 darabos közvetlen rendelésre vonatkoznak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés