AMD: megérkeztek az új processzorok a beágyazott rendszerek piacára

Az AMD hivatalosan is bemutatta a Sempron ASB1 kódnévre keresztelt processzorcsaládját. Az új széria képviselőit elsősorban a beágyazott rendszerek piacára szánja a vállalat, de – ahogy arról korábban már beszámoltunk – ultravékony notebookok is építhetők segítségükkel. A 65 nm-es gyártástechnológiával készülő, 64 bites termékek BGA tokozással kerülnek az alaplapra, és DDR2 memóriákat kezelő memóriavezérlővel rendelkeznek, továbbá támogatják az MMX, az SSE, az SSE2 és az SSE3 utasításkészleteket.

A 256 KB-os másodlagos gyorsítótárral felvértezett Sempron ASB1 termékcsalád egyelőre a 200U és a 210U jelzésű változattal képviselteti magát. Előbbi 1 GHz-es, míg utóbbi 1,5 GHz-es magórajellel rendelkezik, fogyasztásuk pedig 8, illetve 15 watt lesz.

A processzorok mellett a AMD M690E típusú lapkakészlete tevékenykedik, az integrált grafikus vezérlő szerepét pedig egy DirectX 9-cel kompatibilis Radeon grafikus chip látja el, mely többképernyős megjelenítést is támogat. Amennyiben jobb vizuális képességekre van szükség, lehetőség van egy külső AMD grafikus processzort használni, amely a DirectX 10-zel kompatibilis Radeon E2400 nevű chip lehet.

A partnerek már rendelhetik a platform összes elemét, beleértve az új processzorokat is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés