Hirdetés

AMD: mérföldkőhöz érkezett a Hollywood kódnevű grafikus processzor

Az AMD bejelentette, hogy ezen a héten leszállította a Hollywood kódnevű grafikus processzor ötvenmilliomodik lapkáját, mely a Nintendo nagy sikerű Wii konzoljának képi adottságaiért felel. A közlemény értelmében a Hollywood minden idők legsikeresebb AMD-s konzolchipjévé lépett elő, ami már önmagában is történelmi esemény a vállalat háza táján, de a Nintendo Wii iránti keresletnek köszönhetően akár százmilliós nagyságrend is elérhető lehet.

A Hollywood kódnevű, 90 nm-es gyártástechnológiával készülő processzorról máig nagyon keveset tudni, az azonban bizonyos, hogy a Nintendo egyedi követelményeket szabott meg. A tokban két lapka foglal helyet, és egy MCM kialakítású rendszert képeznek. A Napa kódnevű chip egy speciális, Starlet nevű ARM926-os magra épül, mely az I/O műveletekért és a memóriahozzáférésért felel. A grafikai számításokért felelős mag is itt található meg. A rendszer 3 MB beágyazott textúramemóriát tartalmaz, és 243 MHz-es magórajelen üzemel. A Napa társa a Vegas elnevezésű lapka, mely egy DSP audio processzor 24 MB 1T-SRAM memóriával ellátva.

A közlemény szerint a japán székhelyű vállalattal folytatott fejlesztési program rendkívül fontos az AMD számára, így nem kérdéses kik tervezik majd a következő generációs Nintendo konzolba kerülő grafikus processzort.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés