Hirdetés

AOC monitorok Porsche köntösben

Az AOC összeállt a neves autóipari gyártó formatervező csapatával, minek hála megszülettek a kifejezetten ízléses külsőt kapott U32U1 és Q27T1 típusjelzésű monitorok. Előbbi egy 31,5 hüvelykes képátlóval rendelkező darab, melynek HDR 10 támogatással és HDR600 tanúsítvánnyal kidekorált, 10 bites, 60 Hz-es, 4K-s IPS panelje 90 százalékos DCI-P3 színtérlefedettséggel (1,07 milliárd szín egyszerre a képen) és 1000:1-hez statikus kontrasztaránnyal operál, 5 ms GtG válaszidő mellett.


[+]

A szokásos 1.2-es DisplayPort és HDMI 1.4 csatlakozók tőszomszédságában a kijelző egy HDMI 2.0-s portot, illetve egy USB Type-C aljzatot is visel magán az USB 3.1 hubot szintúgy magába fogadó alumínium hátlapi konzolján, így nem kell szégyenkeznie a konnektivitást illető kérdésekben. A háromlábú állvány magassága akár 120 mm-rel is állítható, és külön piros pont jár azért, hogy az előbb említett konzol fixált marad, mikor pivot állásba forgatjuk a panelt, ezért nem kell tartanunk a kábelek mocorgásától (pontosabban annak eredményétől). Az U32U1 megjelenése nyár után esedékes valamikor, és a díjszabásra vonatkozóan sem tudni még biztosat.


[+]

A Q27T1 27 hüvelykes képátlójával egy kategóriával kisebb méretekben igyekszik hódítani, miközben aszimmetrikus talpazata magára vonja az egyszeri szemlélődő figyelmét. Bár a WQHD (2560x1440 pixel) felbontású, tükröződésmentes, 60 Hz-es IPS panel keretének alsó része fényes felületű, a fennmaradó három oldalon a káva ténylegesen übervékony. Szerencsére a hátoldalon már matt plasztik néz velünk farkasszemet, és a mindenféle I/O dugaszok egy takarólap mögött figyelnek; csak a kábelek számára van egy kis rés szabadon hagyva, így eredményezvén maximálisan letisztult vizuális hatást a faron.


[+]

A monitor statikus kontrasztaránya 1300:1, 350 cd/m² fénysűrűség és 5 ms-os GtG válaszidő társaságában. A 16,7 millió színnel dolgozó modell 90 százalékos NTSC színtérlefedettséget tud, a kapcsolódási készségeit pedig egy 1.2-es DisplayPorttal, két HDMI 1.4-es aljzattal, valamint egy 3,5 mm-es jackkel kamatoztatja. A Q27T1 várhatóan július hónap folyamán kerül kiskereskedelmi forgalomba, 310 eurós árcédulát hordva dobozán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés