Project APASF – poszt-apokaliptikus steampunk mod

Luciel egy munkáját, a Fallout PC modot év elején már bemutattuk, most pedig érdemes szemügyre venni legújabb alkotását, az APASF masinát, amelynek furcsa neve az "A Post-Apocalyptic Steampunk Future" szavak rövidítéséből született. Ezzel nagyjából el is mondtuk a gép érdekességét, miszerint készítője megpróbálta a poszt-apokaliptikus és steampunk stílusjegyeket ötvözve valami egészen egyedit összehozni, ami a képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy sikerült is.


(forrás: bit-tech.net) [+]

Az APASF alapját ugyan az az apró számítógépház (B-Move Slim II) adta, amely a Fallout modban is szerepelt, mely egy erőteljesebb konfiguráció befogadására tökéletesen alkalmatlan. Luciel azonban pont ebben látta a fantáziát, ugyanis a fizikai korlátokkal mit sem törődve a túl nagy, kilógó komponenseknek egyszerűen utat vágott a burkolaton, ezzel moduláris végeredményt sikerült kialakítani, amely felépítés a moddert már az első Thermaltake Level 10 ház érkezésekor megfogta.


(forrás: bit-tech.net) [+]

A jelentős beavatkozásra szükség is volt, mert a kiszemelt konfigurációból maximum csak az alaplap fért volna be a házba komolyabb rombolás nélkül. Az ASUS Maximus IV Gene-Z/GEN3 alaplapba Intel i7 2700K processzor és 16 GB-nyi Kingston HyperX DDR3 (1866Mhz) memória került. Az adatok tárolásáról két darab, RAID tömbbe szervezett 240 GB-os Kingston HyperX SSD gondoskodik, a megjelenítést pedig 2 x MSI GeForce GTX 560 Ti videokártya végzi. Az erőteljes összeállítás táplálását végül egy 850 wattos NZXT tápegységre bízta.


(forrás: bit-tech.net) [+]

Miután a táp és a videokártyák is a „helyükre” kerültek, következhetett a ház antikolása, az ehhez szükséges festési technikákat korábbi kisebb projektek keretein belül sajátította el. Ezzel a poszt-apokaliptikus megjelenés mondhatni ki lett pipálva, azonban nincs steampunk réz nélkül, ezek természetesen most sem maradtak ki. Az APASF vízhűtést kapott, ennek tömlőit masszív rézcsövek hálózata helyettesítette, ezek a szűkös beltér miatt házon kívül tekergőznek, sőt, mivel a pumpa, a tartály és a radiátorok is kívül kaptak helyet, így végülis az egész folyadékhűtés szem előtt van.


(forrás: bit-tech.net) [+]

Sajnos a videokártyák betáplálása még nem látható a képen, azonban szinte biztosak lehetünk benne, hogy nem tarkabarka, hanem stílusban passzoló kábelkötegek tekergőznek majd a táp és a VGA-k között. Az építés folyamat a munkanaplóban tekinthető meg, főleg azok számára lehet érdekes, akik szeretnének többet megtudni a mesterséges antikolás különböző technikáiról.


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés