Archos FamilyPad 13,3”-es kijelzővel – modern családi táblás játék?

Az egyszerű androidos tabletekből olyan széles a választék, hogy egy olyan új modell, amely nem képes valamilyen tulajdonságával kiemelkedni a tömegből, az pillanatok alatt a felejtés homályába merülhet. Ezért nem meglepő, hogy a gyártók gyakran próbálkoznak új ötletekkel, ezzel is bővítve a potenciális vásárlók körét. Az Archos például egy olyan furcsa koncepciót mutatott be a napokban, amelynek sikere erősen kérdéses.

A FamilyPad mögött húzódó alapötlet elnevezéséből egyértelműen kikövetkeztethető: az Archos úgy tekint a doppingolt táblára, mint egy modern családi szórakoztatóelektronikai berendezésre, ami összehozza a családtagokat és együtt videóznak, képeket nézegetnek vagy éppen játszanak. A többfelhasználós élményt egy 13,3”-es, 1280x800 pixel felbontású panel biztosítja, vagyis egy igen méretes tábláról van szó, ezért a csomagolásban egy egyszerű állvány is helyet kapott, ami bizonyos esetekben jelentősen megkönnyítheti a használatot.

A kijelző 10 egyidejű érintést tud megkülönböztetni egymástól, így a megfelelő alkalmazásokkal kombinálva akár négyen körbeülve is maszatolhatják a táblát. A gyártó szerint így univerzális táblás játékként is funkcionálhat az eszköz, ehhez számos játékot már előtelepítettek, de az Android 4.0 operációs rendszerre a Google Playen szinte végtelen számú alkalmazás között válogathatunk. A belsejében lapuló hardver egyébként mondhatni korosodó, sem az 1 GHz-es ARM Cortex-A8, sem pedig a 8 GB belső tárhely nem éppen élvonalbeli, persze átlagos használatra elégséges lehet. A programok futtatásának életképes sebességéről 1 GB-nyi RAM gondoskodik. Oldalában microSD kártyaolvasó, micro USB és HDMI port sorakoznak, valamint a fedélzeten elő- és hátlapi kamera is található, ezek egyaránt 2 MP felbontásúak.

A 13,3”-es Archos FamilyPad Európában decemberben rajtol, vételára 275 angol font lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés