Hirdetés

ASUS alaplapok az Intelnek

Az ASUSTek alaplapok gyártására kapott megrendelést a világ legnagyobb félvezetőgyártójától. Így a cég jövőre 4 millió, Springdale chipsetes alaplapot szállít az Intelnek.

Az Intel jövőre meg akarja erősíteni pozícióit az alaplap piacon, így a mennyiséget az idei 10 millióról 15 millióra emelik. Ehhez a jelenlegi beszállítók (Mitac International, Foxconn Electronics) kapacitása valószínűleg nem elegendő. De nem csak ez az oka, hogy az Intel az ASUS-tól rendelt, hanem az, hogy a tajvani cégnek nagy tapasztalata van olyan alaplapok tervezésében, amelyek a hardverőrültek igényeit hivatottak kielégíteni, szemben a Mitac-kal és a Foxconn-nal.

Mint tudjuk az Intel nem csak alaplapjainak mennyiségével akar nagyobb piaci részesedésre szert tenni, hanem az eddigi konzervatív hangolási lehetőségek helyett bővebb feature-listát képzel a dobozokra. Körülbelül egy hónapja beszámoltunk erről, és a Rapid City kódnevű alaplapról. Lehet, hogy ez tulajdonképpen egy ASUS lap lesz?

Az Intel Springdale chipkészlete a következő generációs, 800 MHZ-es Quad Pumped Bus-szal, Hyper-Threading / HyperThreading II-vel felvértezett Pentium 4-eket szolgálja majd. Az északi híd kétcsatornás PC2700, illetve DDR400 memóriavezérlőt tartalmaz, a déli híd pedig az ICH-5 lesz, Serial-ATA 150 támogatással.

As ASUS nagyon jól jár ezzel az üzlettel, hiszen azon felül, hogy bevétel szempontjából sem rossz a megrendelés 4 millió alaplapra, korábban kaphatja meg az Intel újabb specifikációit a konkurenseknél. Ez pedig jelenleg, amikor az Intel (és az AMD is) egyik pillanatról a másikra megváltoztatja terveit (ilyen volt a 800 MHz QPB bevezetése jövő évben, a 667 MHz kihagyásával), kritikus információ, mely versenyelőnyhöz juttatja annak élvezőjét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés