Energiatakarékos GeForce GTX 650 VGA-kkal állt elő az ASUS

A GeForce GTX 650 nevű termék öt hónappal korábban támadta le a piacot, de néhányan felrótták, hogy minek kell erre a kártyára 6 tűs PCI Express tápcsatlakozó. Bár a VGA fogyasztása igazából nem túl nagy, a plusz konnektort pár potenciális vásárló talán hátrányosnak találja, így inkább keresnek egy olyan VGA-t, ami nem rendelkezik ezzel. Az ASUS tulajdonképpen ide szánja az energiatakarékos GeForce GTX 650 VGA-it, melyek fogyasztása úgy lett kialakítva, hogy beférjen a 75 wattos keretbe, amit maga a PCI Express interfész biztosít. Ennek az előnye a konnektor elhagyása, de hátránya, hogy az esetleges tuning extra energia biztosítása nélkül szinte lehetetlen feladat, ugyanakkor a felhasználók zöme úgy sem emeli meg az alapórajelet.


[+]

Az ASUS újdonságán a GK107-es GPU dolgozik 384 darab CUDA maggal és 32 darab textúrázó csatornával, a magórajel pedig 1071 MHz. A 128 bites memóriabuszhoz 1 vagy 2 GB összkapacitású GDDR5 szabványú memórialapkák kapcsolódnak és 5 GHz-es effektív órajelen ketyegnek. A termék gyári tuningot is kapott ám ez a magórajel 13 MHz-es emelésében ki is merült, de nyilván elhagyott tápcsatlakozóval többet nem is nagyon lehet ebből kihozni. A DirectX 11-es API-t támogató VGA hátlapján egy DVI, egy D-Sub és egy HDMI kimenet található, továbbá a hűtő elég méretesnek mondható, hogy a keletkező hőmennyiséggel halk működés mellett megbirkózzon, így ebből sem lesz probléma.

Az ASUS 1 és 2 GB-os GTX650-E jelzésű kártyáinak szállítása már megkezdődött, az ajánlott fogyasztói ár pedig nem tér el jelentősen a többi GeForce GTX 650-es VGA árcédulájától.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés