Telefonok, tabletek mellé szánja új miniprojektorát a Panasonic

A piaci szereplők évek óta várják a piko projektorok sikerét, azonban az áttörés eddig valahogy sosem akart összejönni. A gyártók ettől függetlenül optimisták, és egymás után hozzák ki továbbra is az ilyen jellegű termékeiket.

Panasonic LF-PJ525H
Panasonic LF-PJ525H

A Panasonic is közéjük tartozik, amit tökéletesen alátámaszt a közelmúltban bejelentett, és elméletileg április huszadika környékén boltokba kerülő LF-PJ525H névre hallgató termékük. A nagyobb zsebben elférő (60 x 102 x 22 mm), alig több, mint tíz dekagrammot (egészen pontosan 110 gramm) nyomó apró vetítőt a cég a termékkommunikáció elsősorban személyi mobil eszközök kiegészítőjének szánja, de értelemszerűen akár egy notebook mellett is használható. Az okostelefonokhoz, tabletekhez, hordozható számítógépekhez egy HDMI porton keresztül csatlakoztatható, emellett a tervezők építettek rá egy USB portot is, amelyen keresztül energiával lehet táplálni. Saját akkumulátorral nem rendelkezik, szóval legrosszabb esetben egy hordozható akkumulátorhoz muszáj rácuppantani használat előtt.

Panasonic LF-PJ525H
Panasonic LF-PJ525H [+]

A DLP technológiára épülő projektor maximális felbontása 854x480 képpont, az elérhető legnagyobb kontrasztarány 1000:1, a fényerő pedig mindössze 50 ANSI lumen. Ebből feketén-fehéren látszik, hogy filmnézésre, videózásra ez az eszköz ebben a formájában csak korlátozottan alkalmas. A 2,2 méteres távolságból akár 60 hüvelykes kép előállítását biztosító masina pedig nem lesz olcsó, hiszen várhatóan 400 dollár körüli összeget kérnek majd el érte.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés